Съдът отказа да освободи от ареста обвинен за помагач в контрабанда на дрога за 1,751 млн. лв (СНИМКИ)

Новини
13:38 - 04 Септември 2024
704
Съдът отказа да освободи от ареста обвинен за помагач в контрабанда на дрога за 1,751 млн. лв (СНИМКИ)

Състав на Окръжния съд в Хасково остави без уважение молбата за изменение на мярката за неотклонение "задържане под стража" на мъж, обвинен в опит за контрабанда на дрога за 1,751 млн. лена през граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево", съобщиха от Съдебната палата.

Прокуратурата смята Петър Каракостов (34 г.) за помагач в деянието в съучастие с още двама души - извършител и подбудител и помагач. 

Съдът в Хасково отказа да освободи от ареста обвинен в трафик на наркотици

В него са намерени марихуана с общо бруто тегло 47,920 килограма на обща стойност 1 150 080 лева и кокаин с общо бруто тегло 3,340 килограма на обща стойност 601 200 лева, всички на обща стойност 1 751 280 лева.

Каракостов вече веднъж поиска замяна на ареста с по-лека мярка за процесуална принуда заради влошено здравословно състояние и липса на доказателства и процесуални действия по случая, но на заседание на 1 август съдът отказа.


Сега съдът прие, че допълнително събраните по делото доказателства - показанията на разпитаните свидетели и заключенията по допуснатите експертизи, не разколебават извода за наличие на обосновано предположение, уличаващо обвиняемия в извършване на престъплението. Според магистратите продължава да е налице опасността от укриване или извършване на престъпление.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Пловдив.