Съдът отказа да отстрани кмета на Стрелча

40 свидетели срещу Стойно Чачов вече са разпитани

Новини
11:20 - 02 Април 2019
1696
Съдът отказа да отстрани кмета на Стрелча

Районният съд в Панагюрище отказа да отстрани от длъжност кмета на Стрелча Стойно Чачов и остави без уважение искането на прокуратурата. Преди седмица срещу Чачов бе повдигнато обвинение за принуда от държавното обвинение.
 
Според прокурорите през 2016г. като кмет на община Стрелча Стойно Чачов принудил служител на общинската администрация да подаде молба за освобождаване от заеманата от него длъжност, без в документа да е посочена дата. За да постигне това, Чачов употребил заплаха -  ако служителят не подаде молба, ще бъде освободен веднага от работа. Прокуратурата поиска отстраняването на Чачов от длъжност, за да не попречи на продължаващото разследване. До този момент в рамките на досъдебното производство са разпитани 40 свидетел.
 
Съдебното заседание в Панагюрище премина при затворени за журналистите врати, след като съдия Диана Стателова отказа да ги допусне в залата по време на делото. След като стана ясно определението на съда, прокурорът Николай Топкаров заяви, че то ще бъде обжалвано пред Окръжния съд в Пазарджик. Кметът Стойно Чачов сподели, че винаги е вярвал на българското правосъдие.