Съдът отсъди за Марешки: Невинен!

Лидерът на ВОЛЯ оправдан по обвиненията за рекет

Актуални новини
18:05 - 18 Октомври 2019
4075
Съдът отсъди за Марешки: Невинен!

Варненският окръжен съд обяви за невинни подсъдимите Веселин Марешки и Красимира Колева, обвинени в изнудване чрез заплаха за увреждане на имущество. Отхвърлени бяха гражданските искове, предявени от частния обвинител Асен Миланов. Единият беше в размер на 40 000 лева за претърпени неимуществени вреди и 14 830 лeва обезщетение за унищоженото и повредено имущество, собственост на дружеството и възпрепятстване на търговската дейност на заведението.

Според обвинението в периода 9 октомври-16 ноември 2014 г. двамата подсъдими се опитали да принудят Асен Миланов да им плаща наем за наетата от него пицария в размер на 10 000 лева, вместо на наемодателя, бившият съпруг на Колева, с когото имал договорни отношения. След като Асен Миланов отказал да плаща наем на двамата подсъдими, те предприели ответни действия. Подавали жалби и инициирали проверки на законността на изградена външна конструкция, с която била увеличена площта на заведението, които довели до събарянето й. Впоследствие, след искане на Красимира Колева, било прекратено и електрозахранването в обекта.

Тогава Асен М. се обърнал за помощ към общинския съветник от Варна Костадин Костадинов. Наемателят на пицарията се надявал, че в качеството си на длъжностно лице Костадинов ще помогне за разрешаване на конфликта между него и лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки. Последва конфликт и едва ли не до бой между двамата политици.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд в 15-дневен срок.


Снимка: Агнес Методиева