Съдът пожали бизнесмен за 750 бона укрити данъци

Куриози
16:19 - 30 Ноември 2022
2521
Съдът пожали бизнесмен за 750 бона укрити данъци

Осъдителна присъда “лишаване от свобода” за срок от три години, с четиригодишен изпитателен срок е постановил Окръжен съд - Кърджали спрямо Н.А.А,. за укриване на данъци в особено големи размери.

Това се посочва на интернет страницата на окръжния съд. Постановена е и конфискация на половината от притежаваните от подсъдимия моторни превозни средства и недвижим имот.

С присъдата подсъдимия Н.А.А. е признат за виновен за това, че при условията на продължавано престъпление с пет отделни деяния, като управляващ и представляващ дружество с ограничена отговорност със седалище в град Джебел, избегнал установяване и плащане на данъчни задължения по Закона за данък върху добавена стойност (ЗДДС) в особено големи размери.

Общият размер на сумата е 745 897,56 лв., като Н.А.А. потвърдил неистина в подадени справки - декларации относно дължим и платен данък добавена стойност; използвал документи с невярно съдържание при водене на счетоводство и при представяне на информация пред органите по приходите; както и приспаднал неследващ се данъчен кредит.

За извършените престъпления обвиняемият е осъден на “лишаване от свобода” за срок от три години, с четиригодишен изпитателен срок.

Със същата присъда подсъдимият бе осъден да заплати на Министерството на финансите обезщетение за причинени имуществени вреди, както и направени разноски по делото, се посочва още в публикуваната информация по делото.