Съдът решава дали да освободи от ареста кмета на Несебър

Новини
08:28 - 19 Декември 2019
1851
Съдът решава дали да освободи от ареста кмета на Несебър

Апелативният специализиран съд ще реши днес дали да бъдат освободени от следствения арест кмета на Несебър Николай Димитров и общинския съветник Петър Тодоров. Близо два месеца вече двамата са задържани с обвинения за купуване на гласове или престъпление срещу политическите права на гражданите.Преди седмица Специализираният наказателен съд реши да промени мярката им за неотклонение от „задържане под стража“ в „парична гаранция“.

Николай Димитров да бъде освободен срещу парична гаранция от 40 хил. лева,а за общинския съветник от БСП Петър Тодоров Специализираният наказателен съд определи гаранция от 20 хиляди лева. Прокуратурата протестира решението и сега то ще бъде или потвърдено или отхвърлено от Апелативният специализиран съд. Николай Димитров и още 4-ма кандидати за местната власт бяха задържани преди местните избори. Първоначално арестуваните Константин Лефтеров и Атанас Япаджиев, обаче, бяха освободени. Срещу мярка за неотклонение подписка ареста напусна и Георги Георгиев, който тази седмица положи клетва като общински съветник.

Междувременно в отговор до адвокатите на Николай Димитров от прокуратурата са уточнили, че делото срещу него се гледа от Специализирания наказателен съд, а не от Районния съд в Несебър, защото той е обвинен като ръководител на организирана престъпна група.