Съдът съсече футболни хулигани

Спорт
15:03 - 12 Март 2024
1894
Съдът съсече футболни хулигани

Пловдивският районен съд наложи наказания на футболни фенове за хулигански прояви, а тийнейджър бе заловен с наркотици по време на мача на стадион „Христо Ботев“ в неделя. 14-годишният младеж е хванат с над грам и половина пакетче с марихуана и веднага арестуван за едно денонощие, допълват от полицията.

Двама буйстващи ултраси са били задържани от охраната на стадиона, а на един от пропусквателните пунктове е спрян на влизане пиян фен. Той се оказал криминално проявен и осъждан пловдивчанин с наложена забрана за посещения на спортни мероприятия в страната и чужбина.

От стадиона принудително пък е изведен друг 37-годишен познайник на полицията, също пиян, след като опитал да прескочи преградите и да нахлуе на терена.

Съдът е наложил на задържаните забрана за посещение на спортни мероприятия както в страната, така и в чужбина за срок от една до две години на задържаните. Допълнително единият е осъден на 80 часа обществен труд, а другият от хулиганите наказан с две глоби в общ размер 1500 лева.