Съдът върна Иванка Киркова начело на просветата в Пловдив

Новини
22:18 - 01 Август 2022
3693
Съдът върна Иванка Киркова начело на просветата в Пловдив

Иванка Киркова е на път да се върне отново начело на Регионалното управление на образованието в Пловдив.

Това стана ясно, след като Административният съд в града отмени днес заповедта на министъра на образованието и просветата Николай Денков от 28 април тази година за повторното й уволнение от поста.

"Истината винаги е една. С поредна огромна благодарност към българския съд, към Бог, към семейството ми, към адвоката ми, към приятелите ми, към всички /не/познати, които ме подкрепиха и ме подкрепят. Умът е градина, в която волята е господар", написа Иванка Киркова в личния си профил във фейсбук и така потвърди решението на магистратите. Очаква се обаче то да бъде обжалвано пред по-горна инстанция от Министерството на образованието и науката.
Иванка Киркова бе уволнена  най-напред дисциплинарно на 5 юли миналата година след проведен одит. Тя бе обвинена за нарушения при сключване на договори с юридически лица. Отстранената шефка на просветата в Пловдив заведе дело срещу МОН и го спечели на всички съдебни инстанции. На 28 април бе върната на работа и веднага беше освободена от поста с мотива, че не притежава необходимите дигитални умения, за да го заема. Още тогава тя заяви, че ще търси отново правата си в съда.