Съдът забранява унищожаването на изборни книжа, отсече Калин Стоянов

Новини
20:23 - 07 Юни 2024
2791
Съдът забранява унищожаването на изборни книжа, отсече Калин Стоянов

Административният съд София-град забрани унищожаването на машинните ролки от местния вот в столицата до окончателното приключване на делото срещу решението на ОИК, с което за столичен кмет беше обявен Васил Терзиев.

Ето какво каза вътрешният министър Калин Стоянов днес по повод съхранението на наличните документи и книжа, които са от предходните избори.

Появиха се опасения, че може да има манипулации в неделя. Какво трябва да се случи с тези книжа и какво последното решение на ЦИК?

"Има определение, доколкото разбрах, на Административния съд в София, с което е разпоредено да не се унищожава по никакъв начин и повод наличните документи и книжа, които са били във връзка с предходните избори за кмет и общински съветници, както и за народни представители. И на всички тези места, на които има такива книжа, в момента те се охраняват от служители на МВР. Говорим само и единствено на територията на Столична община става въпрос, никъде другаде в страната", заяви Калин Стоянов - служебен министър на вътрешните работи.