Съдиха пълнолетен, правил секс с 13-годишна, взел я за жена

Общото му наказание е 10 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок

Новини
17:01 - 03 Януари 2020
3035
Съдиха пълнолетен, правил секс с 13-годишна, взел я за жена

Млад мъж отнесе наказание за връзка с 13-годишна, тръгнала от запознанство в социална мрежа, минала през отказ на родителите й за брак и накрая влязла в съда и за незаконно съжителство.

Пълнолетният и малката му булка все пак създали семейство, макар и извън закона, но младежът получил условна присъда с глоба и заради консумираната връзка.

Решението е на Районния съд в Търговище, а случката вкарала историята в съдебна зала е от последното лято. Тогава младежът се запознал с момичето в интернет. Харесали се виртуално и решили да се видят. Видели се и взели решение да се съберат. Родителите на младежа отишли в селото на 13-годишната, но нейните категорично отказали да я дадат толкова малка да се омъжва. Тя обаче не се примирала и избягала от дома си, приставайки на любимия си в края на август. Незабавно консумирали връзката си. Това станало 3 дни преди тя да навърши 14 години.

Малката обаче била издирена от полицията, която я върнала на родителите й. Пратили я на съдебен лекар, който я освидетелствал и потвърдил, че е имала интимен контакт. Така близките й накрая склонили да я дадат на кандидат-зетя и, почти месец след бягството, тя заживяла с възлюбения. Той пък е даден на съд за това, че е имал сексуален контакт с ненавършилата 14-годишна възраст и по второ обвинение за съжителството с лице, което няма 16 години. Общото му наказание е 10 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и глоба от 100 лв.