Съдийска тесла спря ЦСКА в Европа

У нас
21:58 - 15 Август 2019
5999
Съдийска тесла спря ЦСКА в Европа

Съдийска тесла на французина Амаури Делеру отказа ЦСКА от Европа! Червените загубиха минимално 0:1 в Запорожие, след като несправедливо играха цял час с човек по-малко. В средата на второто полувреме армейците трябваше да получат дузпа, но вместо това секунди по-късно се стигна до червен картон на защитника Иван Турицов. С десет души ЦСКА не се даде без бой почти до края на мача и дори можеше да стигне до гол, но удари Малинов и Митко Митков бяха спасени от вратаря на украинците Шевченкo. Все пак в самия край Русин вкара победен гол за Зоря и подпечата класирането с общ резултат 2:1.

Както се предвиждаше преди реванша, и двата отбора започнаха предпазливо мача, предвид равенството 1:1 в София преди седмица. Домакините имаха лошия късмет още в самото начало Хана да получи удар в главата, който наложи принудителна смяна. Интересни положения пред двете врати почти нямаше. Далечен удар на Юрченко намери вратата, но стражът на червените Черниаускас спаси с лекота.

Така се стигна до повратния момент в мача - 22-ата минута, когато след неубедително избиване на вратаря Шевченко топката попадна в краката на Малинов. Халфът стреля, а топката нацели ръка на противников бранител. Съдията имаше всички основания да даде дузпа, тъй като бе спрян удар във вратата, но французинът Делеру остави играта да продължи.
Последва контраатака на украинците, при която Томаш допусна грешка. От нея Русин се измъкна зад защитата малко след центъра на терена сам срещу вратаря. Турицов обаче го застигна и се стовари върху него. Реферът Делеру извади директен червен картон на защитника и ЦСКА остана с десет играчи на терена.

С човек по-малко червените изобщо не се смутиха и продължиха стегнато и търпеливо да чакат своя шанс за гол. Към края на полувремето Зоря все пак направи няколко по-сносни атаки, при една от която Михайличенко бе изведен отляво в наказателното поле и шутира, но Черниаускас първи изби, а след това улови и добавката му.

След почивката украинците се опитаха да поемат контрола върху мача, но ЦСКА продължи със стабилната си игра и не даваше възможности на съперника за гол. На домакините им липсваше завършващият удар, а при редките случаи, в които топката стигаше до армейската врата, Черниаускас се намесваше стабилно.

В последните двайсетина минути ЦСКА погледа по-смело към портивниковата врата и 73-ата минута бе на косъм от гола. Малинов проби отляво и стреля с фалц в далечния ъгъл, но Шевченко се разтегна и изби топката. В следващите минути червените натиснаха, като резервата Митко Митков нахлу в наказателното поле и имаше добър шанс да вкара, но бе блокиран в последния момент. В 85-ата минута младият Митков отново се нагърби и стреля отдясно по диагонала, но Шевченко отново спаси.

Вкрайна сметка в 89-ата минута Зоря стигна до победен гол. Русин нахлу в наказателното поле и стреля по диагонала, топката бе изчистена от голлинията, но се върна в отново в Русин и при втория опит той прати топката в мрежата. При радостта си от гола футболистът на Зоря съблече фланелката си, което му докара втори жълт картон и бе изгонен от игра.

Това обаче не промени нищо, в малкото минути до края ЦСКА не успя да направи финален натиск и така резултатът 1:0 се запази. В плейофния кръг за влизане в групите на Лига Европа Зоря ще се бори с испанския Еспаньол.

Зоря - ЦСКА 1:0

1:0 Русин 89

Зоря: 30. Шевченко, 7. Кочергин, 10. Хомченовски, 11. Будкивски, 14. Михайличенко, 15. Вернидуб, 18. Тумчук, 20. Абу Хана (4-Чеберко), 21. Иванисениа, 31. Русин, 80. Юрченко
Треньор: Виктор Скрипник

ЦСКА: 30. Черниаускас, 25. Албентоса, 24. Томаш, 11. Занев, 19. Турицов, 20. Тиаго, 15. Малинов, 16. Бикел, 3. Жеферсон, 10. Евандро, 22. Соу
Треньор: Люпко Петрович

Стадион: "Славутич Арена"
Съдия: Амаури Делеру (Франция)
Червени картони: Турицов (ЦСКА), Русин (Зоря)