Съдружникът му: Димитър не шмъркаше, беше враг на алкохола и наркотиците!

Любенов звъни на приятеля си Стойчо Тодоров веднага след катастрофата, заръчал му да се грижи за детето му

Новини
21:21 - 26 Септември 2022
7497
Съдружникът му: Димитър не шмъркаше, беше враг на алкохола и наркотиците!

Непосредствено след фаталния сблъсък на Околовръстното шосе в неделя рано сутринта, обвиняемият Димитър Любенов звъни на един от най-близките си приятели - своя съдружник Стойчо Тодоров. Моли го да пристигне на мястото на инцидента. Това разкрива в интервю пред Би Ти Ви Тодоров, който обаче не бе представен с името си в репортажа на медиата.

„Единствено ми каза, че съжалява… Каза, че най-големият му съдник е Господ и ме помоли човекът да се грижа за майка му и за детето му. Аз съм човекът, който ежедневно беше до него през всичките тези години“, каза  приятелят на обвиняемия за тежкия инцидент.

Димитър Любенов бил заклет фен на високите скорости

Двамата освен близки приятели от над 15 години са и партньори – имат бизнес за изграждане на канализационни системи. Компанията се казва "СиД Партнерс", като в името й са вплетени първите букви на съдружниците Симеон и Димитър, установи Lupa.bg. Дружеството е регистрирано през 2013 г., а през 2019-а е имало 214 000 лева оборот, но 0 лева печалба, става ясно от подадените декларации в Търговския регистър. От тогава "СиД Партнерс" не е подавала счетоводни отчети, така че не можем да видим данните за 2020-а и 2021-а година. Компанията има назначени петима служители на трудов договор.

Полицаи разчистват пътното платно след жестоката катастрофа

Освен това 29-годишният обвиняем има и собствена фирма - "Деал Ауто", която е регистрирана през 2021 г. с уставен капитал от 1000 лева.

По думите на съдружника му Стойчо Тодоров, Димитър Любенов не е употребявал алкохол и наркотици, даже е бил „върл противник“. Експертиза обаче показва друго – по време на фаталния инцидент Димитър Любенов е шофирал мощната си спортна кола дрогиран и пиян. В кръвта му са открити 1,73 промила алкохол, както и употреба на кокаин.

Прокуратурата ще реши дали да измени обвинението на Любенов на по-тежко. Най-вероятно той ще остане за постоянно в ареста. Все още не е ясно с каква скорост се е движил.

Припомняме, че катастрофата стана около 4 ч сутринта в неделя на Околовръстното шосе в София. 64-годишен френски гражданин загина, а двама пострадаха. Според очевидци на инцидента обвиняемият е карал с около 200 км/ч. Фактът, че обича високите скорости показват 28-те му фиша за превишена скорост. Признава го и приятелят му Симеон.