Съдят двама братя, измамили семейство за ремонт на покрив във Варна

Общество
16:37 - 26 Септември 2022
1162
Съдят двама братя, измамили семейство за ремонт на покрив във Варна

Двама българи опитаха да забогатеят незаконно, но сметките им излязоха криви.

Двама братя, измамили семейство с над 3000 лева за ремонт на покрив, са предадени на съд от Районна прокуратура - Варна

Обвиняемите В.А. (29 г.) и Р.А. (34 г.) от град Игнатиево се занимавали с ремонтни и строителни дейности, за което били разлепили обяви на различни места във Варна. Една от тях била залепена на входа жилището на потърпевшата, където тя живеела със сина си. Тъй като покривът на триетажната къща имал нужда от ремонт, жената решила да потърси двамата „майстори“. Разговаряла с В.А. по телефона и се уговорила с него, пише darik.bg. 

На 2 февруари 2019 година братята били в дома на пострадалата и сина й. Извършили формален оглед на обекта, изчислил цената и подписали договор, по силата на който трябвало да се извърши частичен ремонт на жилищната сграда.

На следващия ден братята, които предварително се уговорили да измамят жената и нейния син, се появили със случайно наети работници и започнали да симулират действия по уговорения ремонт. В хода на работата си, те уведомили потърпевшата, че ще трябва да им заплати допълнително пари от уговорената сума, защото целият покрив се нуждаел от ремонт. Първоначално жената отказала, но братята я убедили, че вече не може да се откаже, тъй като покривът на къщата й бил разпокрит. 

На следващия ден „майсторите“ още няколко пъти искали пари от жената. Тя опитвала да откаже, но те я убеждавали, че ще съсипе цялата си покъщнина при първия дъжд, тъй като майсторите им напредвали бързо с дейностите по разваляне на стария покрив. Така жената заплатила общо 3150 лева на двамата братя, които в края на втория работен ден си тръгнали и повече не се върнали.