Съдят грабител от Монтана

Новини
16:11 - 27 Ноември 2020
1570
Съдят грабител от Монтана

Районна прокуратура – Монтана е предала на съд М.И. (на 23 години) по обвинение за извършено от него престъпление - грабеж.

Двадесет и три годишният М.И. е осъждан. Година по-рано в ползвания от него апартамент заживяла Л.И. При запознанството им той й се представил като служител на ГД БОП – Монтана, което не отговаряло на истината. Впоследствие, по време на съжителството им, жената работила, докато обвиняемият не бил трудово ангажиран. Поради недостиг на пари се стигало до залагане на движими вещи.

На 01.09.2020 г. Л.И. решила да напусне М.И., тъй като не била доволна от отношението му. Освен че не работил, той упражнявал насилие върху нея. Жената помолила баща си да й помогне с пренасянето на багажа. Качила се в апартамента на обвиняемия, докато мъжът останал да я чака пред входа на блока.

М.И. агресивно реагирал на решението на Л.И. за раздяла. Упрекнал я, че то е взето от нея под давлението на баща й. От терасата заплашил мъжа с побой. Ударил Л.И. по лицето, съборил я на леглото, след което със сила издърпал часовник м. „Фосил“ от ръката й. Веднага след това бързо излязъл от жилището. Направил опит да заложи чуждия часовник, но не успял.

Междувременно бащата на пострадалата уведомил чрез телефон 112 органите на реда. М.И. бил привлечен към наказателна отговорност за отнемане на чужда вещ, извършено чрез употреба на сила.

В хода на образуваното досъдебно производство е била извършена съдебномедицинска експертиза, според заключението на която на Л.И. било причинено нараняване – охлузване в областта на лявата мишница.

Предстои делото да продължи в съда.