Съдят малка батка, стрелял в центъра на Бургас

Топ
17:24 - 15 Август 2019
6359
Съдят малка батка, стрелял в центъра на Бургас

Прокуратурата повдига обвинение срещу един от групата младежи, извършили вандалски прояви в центъра на Бургас. Тийнейджърът стреля с газов пистолет по възрастни мъже, опитали се да им направят забележка, след като счупили прозорци и отправяли демонстративно заплахи.

"Когато двамата собственици излизат, за да разберат какво се случва, момчето, което се е заканило и на първите двама граждани с газовия пистолет, отново вади пистолета и отново се заканва с думите: "Ще ви избия като мишки", разказа пред Би Ти Ви Йовита Григорова, говорител на Апелативна прокуратура – Бургас.

На момчето с пистолета е повдигнато обвинение за закана за убийство. Другите ученици са освободени. "Младежът е извършил деянието в пияно състояние и след употреба на наркотици", допълни Йовита Григорова.

Групата от месец тероризирала живеещите в района. Хората буквално треперели от тях. Младите момчета без свян казвали, че ще ги пребият и не се притесняват от полицията. Родителите на малките батки също били безпомощни пред тях и признали на ченгетата, че не могат да ги озаптят.