Съдят мъж за убийство след пиянски запой

Общество
14:12 - 08 Юни 2022
2107
Съдят мъж за убийство след пиянски запой

Мъж на 36 г. е предаден на съд за убийството на свой познат, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин, съобщиха от Варненската окръжна прокуратура.

Обвиняемият извършил зверството на 22 март 2021 г. в помещение в с. Попович, ползвано временно за партиен клуб. Там бил поканен от жертвата на импровизиран празник по повод предстоящ рожден ден. Двамата се почерпили, но алкохолът свършил и си купили още от близкия магазин. След като приключили гуляя, разчистили и се приготвили да си тръгват. Под въздействие на множеството погълнати питиета обаче се скарали. Конфликтът ескалирал и се стигнало до размяна на удари. За да надделее, обвиняемият грабнал бар-стол и ударил с него опонента си. Повалил го на земята и го пребил зверски. Уверил се, че безпомощният мъж не мърда и си тръгнал. Прибрал се у дома и опитал да унищожи улики, свързани с престъплението.

Малко след 23 ч обезпокоен, че не си е получил ключовете, съдържателят на помещението отишъл да види какво става и открил окървавеното тяло на жертвата. Веднага подал сигнал в полицията и извършителят бързо бил задържан.
За деянието той може да бъде осъден на лишаване от свобода от 15 г. до доживотен затвор без право на замяна.