Съдят пловдивчанин за побой над съпруга, син, тъст и тъща

Новини
17:00 - 23 Март 2022
1234
Съдят пловдивчанин за побой над съпруга, син, тъст и тъща

За системен тормоз над жена си, 11-годишното им дете, тъщата и тъста на съд отива 44-годишният Иван Иванов, съобщиха от прокуратурата.

Той непрекъснато подлагал на домашно насилие жената, с която живеел на съпружески начала и детето им. За да се спаси от честите посегателства, тя потърсила помощ в кризисен център за защита. Не само нея, но и 11-годишното момче било подложено на малтретиране. Иванов ходел в училището и го обиждал, дори посягал.

Гнева му изпитали и родителите на 43-годишната му жена. На 13 август м.г.  причакал до входа на жилището тъща си. Хванал я за гушата и се заканил, че ще я убие, ликвидира и унищожи.

Дни по-късно Иванов нанесъл побой над жена си и тя получила кръвонасядане в областта на корема. 11-годишното им момче също изпитало юмруците на баща си, в резултат на което детето получило контузия на шията.
И 67-годишният тъст не бил пощаден. На 20 август м.г. в обществена сграда зетят го нападнал и му нанесъл юмруци и ритници.

С постановление на съда бил определен режим на срещи на Иванов със сина му, които трябвало да се осъществяват в присъствието на служител от Отдел „Закрила на детето“. Бащата обаче не спазвал режима. Посещавал училището на малолетното дете, упражнявал психическо насилие спрямо него, като го обиждал и заплашвал.

Това се случвало и с майката на момчето. Иванов я причаквал в сградата, където работела.

Спрямо обвиняемия него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Ако съдът признае вината му, го очаква наказание от 1 до 6 г. лишаване от свобода.