Съдят "щедър" македонец

Опитал да подкупи 2-ма полицаи с 10 евро

Новини
15:40 - 06 Октомври 2020
1455
Съдят "щедър" македонец

44-годишният македонец С. Т. ще бъде изправен пред съда за опит да даде подкуп на двама полицаи. 

Рушветът, който искал да пробута на униформените на магистрала "Тракия", бил в размер на 10 евро. Куриозната случка се разиграла на 25 септември т.г.

С подкупа македонецът, който карал влекач "Скания", искал да умилостиви полицаите да не му напишат фиш. Той извършил нарушение - паркирал в аварийната лента. 

Обвиняемият С.Т. работел като шофьор на товарен автомобил. Той често пътувал у нас, за да превозва различни стоки и товари.

На 25 септември С.Т. спрял и отбил в аварийната лента край Пловдив, за да направи 45-минутен престой, защото изтичало разрешеното му време за шофиране без почивка.

Около 20,30 часа при обход на магистралата край Пловдив, полицейските служители забелязали товарния автомобил в аварийната лента. Те се приближили до моторното превозно средство и поискали документите от водача С.Т.

Той поставил банкнота от 10 евро в паспорта си, след което с другите документи го оставил на багажника на полицейския автомобил. Когато полицаите отворили паспорта, С.Т. им казал, че банкнотата била предназначена за двамата.

Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай. Междувременно на С.Т. бил съставен фиш по Закона за движение по пътищата.

Обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, след което му е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 200 лева и му е наложена забрана да напуска страната.