Съдят у нас четирима румънци, превозвали мигранти в багажници на коли

Новини
16:09 - 29 Август 2023
1771
Съдят у нас четирима румънци, превозвали мигранти в багажници на коли

По искане на Районната прокуратура, съдът във Велико Търново взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ на четирима румънски граждани, обвинени за трафик на мигранти.

Те са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че на 24 август на км 7+500 на Път II – 55 (гр. Велико Търново – гр. Гурково), на територията на общ. Велико Търново противозаконно подпомогнали група чужденци – 13 пълнолетни и 3 непълнолетни лица. 

Деянието е било извършено чрез използването на три коли, а мигрантите били натоварени в багажниците на автомобилите - начин, опасен за живота на лицата. Освен това деянието е било съпроводено с неподчинение спрямо орган на властта – полицейски служител от сектор ПП при ОД МВР Велико Търново, подал звуков и светлинен сигнал за спиране на единия автомобил.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на четиримата обвиняеми, като е налице опасност те да се укрият и да извършат престъпления, поради което Районен съд - Велико Търново е уважил искането на прокуратурата, като по отношение на четиримата обвиняемите е определил мерки за неотклонение „задържане под стража“.