Съдят ученик от Розино, разбил челюстта на съперник заради момиче

Новини
21:59 - 10 Юли 2023
2023
Съдят ученик от Розино, разбил челюстта на съперник заради момиче

Прокуратурата прекрати наказателното производство срещу ученик от карловското село Розино, разбил челюстта на друг младеж заради момиче. В постановлението е записано, че това е извършено заради лекомислие и увлечение, но адвокатът на пострадалото момче не е съгласен с тази констатация и по негова жалба съдът в Карлово вече е отменил прокурорския акт и е дал указания разследването да продължи. 

Двамата първоначално били приятели, защото учели в една и съща гимназия в Клисура, но после се скарали заради приятелката на единия, която и другият харесвал. На 15 ноември 2021 г. деветокласникът с ухажваната от година по-големия ученик бил до чешма в Розино с двама братовчеди. Другият младеж минал оттам с кучето си и то се оплело в краката на съперника му и се скарали. Притежателят на животното нарекъм другия наколко пъти "боклук" и го призовал да се бият на стадиона. Другият първо отказал, но после се съгласил. Когато отишли на уговореното място, по-големият ученик нанесъл на по-малкия два силни удара в лицето. На нападнатия му причерняло и бил откаран в болница, където било констатирано, че челюстта е счупена. Наложило се цял месец да приема само течна храна със сламка. 

Съдът не приема доводите на прокурора, че извършеното не представлява голяма обществена опасност, тъй като "подобни
деяния оставят тежки последици, както физически, така и в психиката на непълнолетния пострадал". "Освен това, с действията си обвиняемият демонстрирал на околните, че може да предизвика и нанесе побой с тежки последици на когото, когато, където и както си пожелае", е записано в решението, с което постановлението за прекратяване на наказателното преследване е отменено.