Сагата Бритни: Татко Джейми пълен господар на $60 млн.

Попечителският фонд на певицата се отказа да работи с нея

Свят
15:59 - 02 Юли 2021
2161
Сагата Бритни: Татко Джейми пълен господар на $60 млн.

Частният доверителен фонд "Бесемър тръст" поиска да бъде отстранен от отговорност за финансите на американската певица Бритни Спиърс, предаде Ройтерс. Фондът е съпопечител заедно с бащата на попзвездата Джейми Спиърс.

Бритни настояваше за пореден път баща ѝ да бъде отстранен от позицията, но съдът в Лос Анджелис тази седмица отхвърли искането. По време на съдебно изслушване в края на юни поп принцесата отправи тежки обвинения към татко си.

След показанията ѝ адвокат на "Бесемър тръст" е подал молба в съд в Лос Анджелис за прекратяване на участието в попечителството. Посоченият мотив е "промяна на обстоятелствата".

Доверителният фонд е съпопечител над финансовото състояние на Бритни Спиърс, което възлиза на 60 милиона щатски долара, от миналата година. От компанията уточняват, че не са предприемали никакви действия с финансите на Спиърс, тъй като не разполагали с всички необходими за това съдебни документи.

Джейми Спиърс беше определен за попечител на певицата през 2008 г. заради разклатеното ѝ психично здраве и проблеми с наркотиците. Миналата година тя предприе съдебни действия, за да бъде премахнато попечителството.