Сагата около Пън Шуей се заплете – появи се нейно видео

Тенис
08:48 - 21 Ноември 2021
3785
Сагата около Пън Шуей се заплете – появи се нейно видео

Сагата около изчезналата китайска тенисистка Пън Шуей се заплете още повече. Бившата полуфиналистка от US Open изчезна на 3 ноември, само ден, след като в социалните мрежи обвини висш китайски държавник в изнасилване.

Ситуацията предизвика огромен световен отзвук. а в Китай на няколко пъти уверяваха, че тя е добре, макар никой от външния свят да не можеше да се свърже с нея. Китайските власти дори публикуваха съмнителен имейл с твърдението, че Шуей е авторът.

Сега главният редактор на контролирания напълно от правителството вестник "Global Times" публикува видео с участие на Пън Шуей като доказателство, че тя е жива и в добро здраве.

В него тя вечеря в ресторант в компанията на своя треньор и няколко приятели.

Темите на масата са изцяло свързани с тенис, а на няколко пъти в разговора участниците в странния клип ненужно повтарят, че днес е 20 ноември.

Очевидно инсцениран клип, имащ за цел само да покаже, че Пън Шуей е жива.

Президентът на женския тенис - Стив Саймън, изрази много сериозни опасения, че Пън Шуей действа по своя воля.

Той се радва, че тя е жива, но според него Шуей е държана някъде против нейната воля, а сега е участвала в зле скалъпено видео.

Саймън обяви, че докато лично той или някой друг човек от света на тениса не поговори с Шуей и не се увери, че тя е добре, а и не получи обяснение за 17-дневното изчезване, на дневен ред все още стои дискусията дали изобщо да има тенис турнири в Китай.