Сагата продължава: Хората на Доган пак превзеха сайта на ДПС

Епичната битка за контрола над официалния сайт на партията се води втори месец

Политика
14:40 - 12 Август 2024
4143
Сагата продължава: Хората на Доган пак превзеха сайта на ДПС

Епичната битка за сайта на ДПС с нов обрат. Партийната медия отново е под контрола на хората около Ахмед Доган, видя Lupa.bg.

Откакто започна конфликтът в партията между Делян Пеевски и т. нар. от него „деребеи” в движението, сайтът на ДПС се превърна в център на войната между двете крила. На няколко пъти досега ту хората на Доган взимат контрол над dps.bg, ту тези, които се групираха около Делян Пеевски.

Последно в края на юли съпредседателят на ДПС Делян Пеевски контролираше официалния сайт на партията. Тогава обръщението на Доган бе свалено и бяха публикувани новини, единствено за свързани с Пеевски лица от партията.

Малко преди да се стигне дотук, лоялните на Ахмед Доган също цензурираха съдържанието на сайта, като свалиха всички рубрики и оставиха само последното обръщение на почетния председател до структурите.

Към настоящия момент партийният сайт dps.bg е възстановил съдържанието си, но без новини и анонси за хората около Делян Пеевски. Прави впечатление, че в графата председател на ДПС е записано единствено името на Джевдет Чакъров. Централното оперативно бюро на партията и Централният съвет са изтрити. 

Парадоксалното е, че до края на юли вече функционираха три сайта, които претендираха да са официалният сайт на ДПС. След като борбата за титуляра dps.bg доби непредсказуем характер, хората около Доган решиха да се застраховат с чисто нов сайт, където да разпространяват важната за тях информация. Така се стигна до ppdps.eu. Dpsbg.eu също функционира, но под влиянието на председателя Делян Пеевски.