Сагата продължава: Президентът на Шивачево иска чистка в БФС

Подписът ми е брутално фалшифициран, алармира за пореден път Димитър Николов

Спорт
14:21 - 07 Април 2022
2732
Сагата продължава: Президентът на Шивачево иска чистка в БФС

Сагата с футболния клуб Стандарт (Шивачево), която разтресе българския футбол, става все по-любопитна, но с новите документи би трябвало по-лесно да се разплете. В средата на март министърът на спорта Радостин Василев говори по този случай.

Тогава той изрази съмнения дали не става въпрос за клуб-фантом и се закани да сезира компетентните органи. Василев стори това по сигнал на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов.

От своя страна председателят на УС на Стандарт Динко Николов разясни след среща с министъра, че клубът не е развивал дейност от 2019-а до 2022 г. и затова не може да участва в конгрес на БФС.

От футболния съюз пък извадиха документи и протоколи, които, според тях, доказват изрядността на Стандарт (Шивачево) в извънредния конгрес през октомври 2021 година.

Казусът стана още по-заплетен след публикация от 28 март 2022 г., в която показахме протокол от проведено на 5 февруари 2021 г. Общо събрание на клуба.

Решенията от него са вписани в Търговския регистър на 19 март 2021 година. На 27 април 2021 г. Стандарт получава регистрация и от Министерството на спорта.

Динко Николов отправя тежки обвинения чрез пост на страницата си във “Фейсбук”, твърдейки, че подписът му в тях е “брутално фалшифициран” и заявява, че научава за всички тези прояви от статия в интернет. Т.е. година след случилите се събития.

Два дни по-късно министърът на спорта Радостин Василев също коментира случая чрез страницата си във “Фейсбук”.

“Във връзка с публикации в медиите и показан протокол от проведено Общо събрание на футболния клуб, публикуван в Търговския регистър, председателят на УС Динко Николов отново декларира пред ММС, че клубът не упражнява никаква дейност, а подписът му под протокола от въпросното Общо събрание, проведено на 05.02.2021 г., е „брутално фалшифициран“. Г-н Николов заявява, че за първи път вижда този документ. Нещо повече. Той твърди, че никога не е участвал в Общо събрание на футболния клуб на тази дата”, пише Василев.

Кой крив, кой прав трябва да установят сезираните от министъра компетентни органи.