Само 14% от родителите в София пратиха децата си на градина

Топ
14:11 - 26 Май 2020
523
Само 14% от родителите в София пратиха децата си на градина

Само 14% от всички деца, които посещават детски градини, и под 25 % от децата, които посещават самостоятелните ясли, отидоха днес на градина, съобщават от пресцентъра на Столична община.

В първия ден на отварянето на детските заведения в София родителите на 6348 деца ги заведоха на детска градина, а други 489 деца ги пуснаха на детски ясли. 

В анкетите, които сондираха мнения колко от родителите имат нагласата да ползват услугите на детските градини и ясли, два пъти повече родители бяха изразили желание да са се възползват от отворените заведения.

От днес в София работят 173 детски градини и 24 самостоятелни ясли. Всички деца, които са здрави и се чувстват добре, имат право да посещават детските градини.

Всяка сутрин здравословното състояние на децата ще се проверява от медицинския персонал на детската градина. Директорите имат задача да организират ежедневна дезинфекция на детските площадки и 4 пъти на ден дезинфекция на помещенията. Децата ще прекарват по-дълго време на навън в игра на детските площадки. Посещенията на родители вътре в помещенията остава забранено.