Само 5-има са независимите кандидат-депутати на изборите

Давид Леви ще мери сили с Пламен Масарлиев, Чавдар Маринов, Евгений Минчев и Асен Георгиев

Политика
22:20 - 23 Февруари 2021
6048
Само 5-има са независимите кандидат-депутати на изборите

Само 5-има независими кандидат-депутати ще участват на изборите на 4 април. София, Плевен, Благоевград и Добрич ще имат в бюлетините безпартийни играчи.

В Софийския 24-и МИР инициативен комитет ще издигне като независим кандидат икономиста Давид Леви. Той има дългогодишен опит като мениджър на международни компании, работил е в сферата на телекомуникациите, а сега има консултантска компания. През 2009 г. Леви е бил кандидат за евродепутат в листата на РЗС. В инициативния комитет за издигането му е собственикът на най-голямата научноизследователска организация в Югоизточна Европа “Комак Медикал” и шеф на фондация “Българска памет” Милен Врабевски.

“Издигаме Давид Леви като алтернатива на статуквото в името на по-доброто бъдеще на България. Той е млад, интелигентен и енергичен човек, който се е доказал с родолюбивата си дейност”, обясни д-р Врабевски. Леви е подпомагал дейността на фондация “Българска памет” в последните 10 г., като е бил сред флагманите на кампания в САЩ за популяризиране на спасяването на българските евреи през Втората световна война.

В Благоевград за влизане в парламента вероятно ще се бори 60-годишният адвокат Пламен Масарлиев. През 1999 г. се е пробвал за кмет на Сатовча, а 4 г. по-късно се кандидатира за общински съветник в Гоце Делчев.

В Плевен инициативен комитет издига Чавдар Маринов за народен представител, в Добрич като независим ще се пробва Евгений Минчев, а в София-област инициативен комитет застава зад Асен Георгиев.