Само в Индия : Бебе бивол с две глави

Това не е единственото двуглаво в Страната на свещените крави

Мистика
09:07 - 07 Септември 2021
4366
Само в Индия: Бебе бивол с две глави

В Индия - страната, където кравите са свещени животни, женски бивол роди малко с две глави. Това става в раджастанското село Пура Сикрауда. Новороденото има две шии, две усти, четири очи и четири уши.

Веднага след като бебето бивол се ражда, то се превръща в център на внимание както в селото, така и за индийските медии. Местните започват да се стичат да видят двуглавото животно.

Ветеринарят Гудде Сингх казва, че биволицата е родила без помощта на специалисти, а бебето е напълно здраво и за него се полагат грижи като за останалите бебета на домашния добитък.

Това не е първият случай на подобно рядко явление в Индия. Неотдавна двуглаво теле се появява на бял свят в щата Утар Прадеш. Местните го определят като чудо.

Д -р Сатя Пракаш Пандей, главен ветеринарен лекарна на района с двуглавото бебе бивол, заявява, че то не е резултат от някаква божествена намеса. Лекарят изтъква, че при развитието на плода в утробата, "клетките се разделят на много части и по време на този процес понякога се случва допълнително развитие на клетките. Ето защо се образуват две глави".