Само в Lupa.bg: 15 000 балъци се вързаха на измама с името на Слави Трифонов

Ексклузивно
13:00 - 31 Декември 2019
5412
Само в Lupa.bg: 15 000 балъци се вързаха на измама с името на Слави Трифонов

15 000 балъци са се вързали на измама, ползваща името на телевизионера и бъдещ политик Слави Трифонов във фейсбук, видя репортер на Lupa.bg. Става въпрос за поредна фалшива "лотария", пусната в социалната мрежа с менте лого на телевизията на Дългия "7/8 ТВ" и ползваща снимки от "Вечерното шоу".

"Организаторите" на измамата твърдят, че всеки разписал се фен на учиндолеца с личните си данни, може да участва в тегленето на листчета за спечелването на чисто ново ферари. За колата, която очевидно не съществува, подарявана от страницата с име "98", но с цветовете на кабеларката на Трифонов, са се записали няколко хиляди нашенци от Коледа насам.

Още толкова са си издали трите имена и адресите при предишна "томбола" от същата фейсбук страница в началото на декември, като са поискали да се сдобият с последния модел айфон и са повярвали, че плешивият водещ ще им го връчи. 

Още със стартирането на "7/8 ТВ" и завръщането на Трифонов на екран в началото на ноември настъпи пълен хаос в онлайн пространството с фалшиви страници с неговото име, предлагащи телевизори, автомобили, тонколони и куп луксозни стоки. Няколко бяха закрити след сигнали от екипа на Дългия, но това не помага срещу "откриването" на нови, а броят на лапнишараните не просто не намалява, а с всяка изминала измамна "кампания" се увеличава, констатират от телевизията му. Там пък се готвят да посрещнат новата 2020-а не с живо предаване, а с програма на запис със старите изтъркани скечове на актьорите и смеха от диванчето на Слави и новия му стар ководещ Камен Во.