Само в Lupa.bg: 150 гости слушат речта на Ахмед Доган

Общество
16:45 - 06 Декември 2019
12208
Само в Lupa.bg: 150 гости слушат речта на Ахмед Доган

Ахмед Доган ще произнесе своята традиционна реч в навечерието на Коледа и Нова година пред 150 отбрани гости. Това научи Lupa.bg от свой човек в ДПС. Доган е почетен председател на партията, след като преди години се оттегли от активната политика.

Засега е ясно, че за събитието са разпратени покани на 150 знакови лица от Движението за права и свободи, които да чуят словото, което ще е от около 15 страници.

Външни лица няма да бъдат допускани. Промяна ще има и в самия дневен ред на сбирката. Досега произнасянето на знаковото изказване бе последвано от парти, на което обикновено присъстваше звезда от попфолка. Тази година обаче певица няма да има.

Всяка година в последния четвъртък преди коледната ваканция на парламента Ахмед Доган събира политиците от ДПС в т.нар. Сараи в столичния кв. „Бояна” на празнична вечеря.

На речта се гледа като на знакова не само от членовете на Движението, но и от целия политически елит.

През 2015 г. на същата празнична сбирка словото на Сокола доведе до свалянето на Лютви Местан от лидерския пост в ДПС. Тази година словото ще е в навечерието на националната конференция на партията, на която ще се избира ново ръководство, което създава напрегнато очакване в актива какво послание ще отправи почетният лиде.

При всички случаи словото му ще е визионерско, тъй като на 26 април ДПС чества 30 г. от създаването си. В миналогодишната си реч Доган предложи да се създаде програмен кабинет с програма за ускорено догонващо развитие на страната.

Сега партийци предполагат, че ще даде и прочита си на отминалите избори. ДПС обвини управляващите, че в кампанията са впрегнали цялата държавна машина.