Само в Lupa.bg: 2022 г. е година на Венера- време за духовност и баланс

Астрология
18:00 - 03 Януари 2022
17107
Само в Lupa.bg: 2022 г. е година на Венера- време за духовност и баланс

Маргарита Паскалева е астролог с богат опит. Изготвя всекидневни и месечни хороскопи за Lupa.bg. Вижте нейната прогноза за 2022 г. година във всички сфери и за всички зодии.

2022 година според нумерологията е година на Венера – 2+0+2+2=6. Венера е планетата на баланса, справедливостта, партньорството, сътрудничеството, ценностите, личната ни самооценка, изкуството, любовта, парите. Но съчетанието на 3 двойки е белег за борба и противодействие, борба между духа и материята. От нас зависи дали ще вървим през годината по пътя на любовта, разбирателството и хармонията или ще се стремим само към материалните блага и блясъка, изгубвайки възможността за любов, щастие и душевна хармония.

За това как ще протече годината за хората и света, освен транзитите на планетите и аспектите между тях, много съществено влияние имат и затъмненията – слънчеви и лунни. Сатурн и през 2022 год. продължава транзита си през знака Водолей и в квадратура с Уран в Телец, които ще оказват поне до средата на годината сериозни трудности и ограничения в икономически план, трусове в политиката, стачки и протести през зимните месеци поради високите цени и инфлация. Много хора ще загубят работата си, бизнеса си и недоволството на хората ще бъде вече нетърпимо.

Така че, за България годината ще е трудна и много неспокойна. По-критични в световен план са месеците декември 2021, януари, февруари, май, краят на октомври / началото на ноември 2022-ра. През януари можем да очакваме отново вълна на разпространение на инфекциите, грипна епидемия, както и ново временно преустановяване и забавяне на полети.

Сатурн в личен план ще затруднява и поставя пред ограничения родените през втора декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а през втората половина на годината – родените вече през трета декада на тези знаци. Юпитер, планетата на късмета и успеха, от 30.12.2021 до 10.05.2022 г. и от 28.10.2022 г. до 20.12.2022 г. е в знака Риби. Между 11.05.2022 и 27.10.2022, както и след 20.12.2022 Юпитер ще бъде отново в Овен.

В периодите, когато е в Риби, Юпитер ще носи много късмет и възможности за успехи / израстване на родените под знаците Риби, Рак, Скорпион, Телец и Козирог. В периодите, когато ще бъде в Овен, Юпитер ще носи късмет и успехи повече на родените под знаците Овен, Лъв, Стрелец, Близнаци и Водолей. Юпитер поставя акцент върху почтеността, спазването на законите, възгледите за живота, вярата, висшето съзнание, духовното развитие, а в световен аспект – върху образованието, съдебната система, международното сътрудничество и търговия (внос и износ), транспорта, коронавируса, религията и религиозните течения.

Много силно влияние ще окаже съвпадът на Юпитер и Нептун в Риби на 24-25 градуса на първо място върху нашите възгледи и вяра. Двете планети са в силна позиция, но както винаги на някои хора ще се отрази положително, а на други – не. Спомням си радостта и еуфорията, когато през 2011 година Нептун от Водолей навлезе в Риби. Риби и Нептун имат силна връзка с духовността и вярата, но както всеки зодиакален знак и всяка планета има своите положителни и отрицателни влияния – повиши се броят на психично и хронично болните, а на зависимите от алкохол и наркотици се покачи двукратно.

На 12.04.2022 год., в картата на точния съвпад Юпитер / Нептун, Луната е на 0 градуса в Дева и в съвпад с „кралската“ звезда Регул. Затова може да имаме и хубаво събитие в страна с монархическа система на управление – сватби, раждане на деца, коронясване и други, както и важни промени в църквата. В мунданен аспект Юпитер и Нептун в Риби може да провокират сериозни наводнения в редица страни и етнически конфликти, особено през втората половина на месец април и през май 2022.

От 19.12.21 до 29.01.22 г. Венера в Козирог е ретроградна, а заедно с Венера, от 14.01.22 год. до 05.02.22 год. и Меркурий ще бъде ретрограден във Водолей.

В този период финансите, комуникациите, преговорите, обучението, търговията и транспорта ще са силно затруднени, ограничени, объркани и в застой. Очертава се като много труден и неблагоприятен за нови начинания период. Ретроградната Венера не е добра за бракосъчетания, нови партньорства и съдружия, големи капиталовложения, пластични интервенции и корекции. Ретроградната Венера е подходяща за преосмисляне на своите ценности, дарби, личната самооценка, любовни и семейни отношения, бизнес партньорства, пари и друга собственост.

При някои хора ретроградната Венера може да върне в живота стари интимни или бизнес партньорства, които по някакви причини са били прекъснати.

Ретроградната Венера в личен план ще оказва неблагоприятно влияние във финансов план и в партньорствата като цяло, но най-вече при родените през трета декада на знаците и с рождена Венера в Овен, Рак, Везни. Родените през трета декада на Козирог и с Венера в същия знак, които са в дисхармонични аспекти в рождения хороскоп с други рождени планети, тогава трябва да бъдат изключително внимателни във финансовите дела, в партньорските отношения и в любовта.

По-благоприятно ще бъде влиянието й за родените през трета декада на знаците и с Венера в Телец, Дева, Риби и за онези Козирози, чиито Слънце и Венера в този знак на личния хороскоп имат само хармонични аспекти от другите планети. Ще има и хора, които ще увеличат сериозно богатството си измежду тях, въпреки кризата. Между 27.02 и 05.03.2022 год. Венера, Марс и Плутон са в съвпад в знака Козирог, а управителя на знака Козирог, Сатурн, е в съвпад с Меркурий във Водолей и в една по-широка разпадаща се квадратура с Уран в Телец. Венера, Марс и Плутон от една страна ще окажат сериозно влияние в банковия сектор, като не е изключен ръст на лихвите по ипотечните кредити. От друга страна съвпадът на Марс с Плутон е склонен да предизвика в някои региони по света силни земни трусове, изригване на вулкани и атентати в края на февруари и началото на март 2022-ра.

Другите периоди, в които Меркурий ще бъде ретрограден, са 10.05 – 04.06 в Близнаци и Телец, между 10.09 и 03.10 във Везни и след 29.12.22 в Козирог. Тези периоди са неблагоприятни за подписване на договори, покупка на нова техника или автомобил, започване на нова работа / бизнес или други нови проекти.

Това е добро време за преосмисляне на нашите решения и взаимоотношения с хората от близкото ни обкръжение, корекции на минали грешки, ревизия на свършеното до момента (финанси, договори, документи от минали периоди), за преоценка на важните за нас неща или хора, за преподписване на изтичащи договори, подмяна на документи, явяване на поправителни изпити, ремонтни дейности и други. Очакват ни трудни зимни месеци на финансова и икономическа криза, а в края на февруари и началото на месец март може да има и сериозни трусове на финансовите пазари и проблеми в банковия сектор.

През 2022 ни очаква и един доста дълъг период, в който Марс ще бъде ретрограден в Близнаци – от 28.10.22 до 13.01.23. Той навлиза в знака Близнаци на 21.08.2022 и ще го напусне окончателно на 25.03.2023 год., когато преминава във водния знак Рак. Знакът Близнаци е подвижен, комуникативен, адаптивен, променлив, но и непостоянен, нетърпелив и променлив. Свързва се с комуникациите, образованието, науката, транспорта, техниката, търговията. В средата на януари, в средата на март и в края на октомври 2022 той е в аспект с Нептун в Риби, когато също може да се очаква следващи пикови ситуации на заразяванията с Covid 19.

Ретроградният Марс в Близнаци може да има неблагоприятно отражение върху комуникациите, образованието, търговията, спорта, военните дела, транспорта и транспортните фирми. В края на месец февруари до около 5 март Марс е в съвпад с Плутон в Козирог, а в края на юни до около 5 юли Марс в Овен е в предизвикателен аспект към Плутон. А в края на юли и в началото на август Марс ще бъде в съвпад с Уран и заедно те образуват мощен таоквадрат (двоен квадрат) със Слънцето и Меркурий в Лъв, и със Сатурн във Водолей. Тези три периода са най-напрегнати и опасни в световен аспект. Повишена е опасността в края на февруари и началото на март от падане на лавини и инциденти в планините, инциденти в мини или в строителството, взривове, атентати / убийства, земетресения, изригване на вулкани и други природни катаклизми.

В края на юни и в началото на юли месец при транзита на Марс в огнения знак Овен са възможни, освен всичко описано за предходния период, също пожари и военни действия. През втората половина на юли и в началото на август звездите създават предпоставка за градушки у нас (а в други страни и за урагани, торнадо, земетресения с разрушения), технически аварии, авиационни катастрофи, нарушаване на връзките за комуникации и електричеството.

По-динамични и стресови периоди в личен и професионален план за родените под знаците Овен, Рак, Везни и Козирог са 25.01 – 05.03.22 год. и 26.05 – 05.07.22 год.; за родените под знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 06.03 – 14.04.22 год. и 06.07 – 20.08.22 год.; за родените под знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби са 13.12.21 - 24.01.22 год., 15.04 – 25.05.22 и целия период след 21.08 до края на 2022 год. Последните четири знака трябва да бъдат най-внимателни за проблеми, неприятности, конфликти или инциденти в периода, когато Марс е ретрограден, т.е. след 28.10.2022 и особено през месец декември 2022-ра. Не се безпокойте, това са периодите, в които Марс ще има по-предизвикателен аспект към Слънцето ви, но не е задължително да има само неприятни ситуации.

В такива периоди сме много по-активни, ентусиазирани, инициативни. Интимните и сексуални отношения също могат да са изключително активни, да сме по-нетърпеливи и непредпазливи. Всеки човек има своя личен единствен и уникален хороскоп не само според датата на раждане (на една и съща дата се раждат много хора), но и според часа, минутите и населеното място, в което е роден. Затова винаги споменавам, че тези прогнози и хороскопи са общи и не може да се разчита на тях на 100 %, но все пак дават някаква насока. Периодът 25.01 – 05.03.22 год. е по-благоприятен и с възможност за постижения и успехи за родените под знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби; периодът 06.03 – 14.04.22 год. – за родените под знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец; периодът 26.05 – 05.07.22 год. – за родените под знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей; периодът 06.07 – 20.08.22 год. – за родените под знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. В тези периоди транзитния Марс е в хармонични аспекти към рожденото ви Слънце - ще ви зарежда с много енергия и ентусиазъм, а делата и взаимоотношенията ви с хората ще са съответно по-лесно постижими и по-ползотворни.

Марс в Близнаци ще има най-благоприятно влияние в живота от 21.08.22 год. до 24.03.23 год. за родените под знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Единствено в периода на ретроградното му движение 28.10.22 – 13.01. 23 год. може да създава известни трудности, но хармоничният му аспект към Слънцето ви няма да позволи сериозни загуби или неприятности.

През 2022 година затъмненията са общо четири – на 30.04 и 25.10 слънчеви, а на 16.05 (пълно) и 08.11 – лунни затъмнения. Затъмненията са с много по-мощна енергия от обикновените новолуния и пълнолуния. По време на и в дните около датите на затъмненията винаги опасността от тежки аварии, инциденти и природни бедствия е по-голяма. Пълното лунно затъмнение на 16 май е с твърде неблагоприятните си аспекти, включително и поради съвпада на Марс с Нептун в Риби, създава предпоставка за наводнения, земетресения с последващо цунами. По-уязвими са страните от Югозападна Европа, Югозападна Азия, Африка, източните крайбрежия на Северна Америка, Южна Америка, Тихия океан, Атлантическия океан, Индийския океан, Антарктида.

Втората половина на март и началото на април, а след това в дните около и след пълното лунно затъмнение на 16 май са по-критични периоди (особено крайбрежията и островните държави) за наводнения. Япония също е много уязвима тогава по хороскоп от земетресения и наводнения.

В края на октомври и през ноември около датите на следващите две затъмнения (25.10 и 08.11) опасността за природни бедствия отново е повишена. Лунното затъмнение на 8 ноември също е с много предизвикателни аспекти – Луната съвпада с Уран в Телец и заедно образуват таоквадрат със Слънцето, Венера и Меркурий в Скорпион, както и със Сатурн във Водолей.

Затова месеците май и ноември се очертават като много стресови и не само заради опасността от природни бедствия по света. Всяка година има поне по две слънчеви и лунни затъмнения, както и природни бедствия, така че бедствията са естествено проявление вследствие на мощната енергия от затъмненията и такива има всяка година. Затъмненията през 2022 година имат по-съществено влияние и в обществено-политическия живот в България. В края на януари и в началото на февруари, след това в края на април и през май около двете затъмнения напрежението в обществото ще се повиши и може да се очакват сериозни протести, стачки и силни трусове на политическата сцена. През март напрежението ще ескалира и финансовите проблеми в държавата може сериозно да се задълбочат в средата на месеца.

Ако правителството не успее да овладее инфлацията, възможността правителството да падне през май никак не е малка. Двете затъмнения на 30.10 и 08.11.2022 показват възможността за нови промени във властта и не е изключено в края на октомври или през ноември да бъдат проведени за пореден път парламентарни избори у нас. През 2020 и 2021 година хората се умориха от избори и вече са крайно нетолерантни към всякакви политически грешки и експерименти. Така че апелът ми към правителството е да работи в името на народа и за неговото благоденствие. Иначе ще последва „наказание“ чрез протести и стачки, които не са в полза за никого. Желая на всички българи у нас и по света здраве, повече късмет, лично щастие и просперитет, но най-вече мъдрост през 2022 година!