Само в Lupa.bg: 6 месеца убиецът на мъжа на съдия Златева се пази зорко зад решетките

Килърът чака обвинителния си акт в ареста

Общество
14:36 - 01 Април 2024
3739
Само в Lupa.bg: 6 месеца убиецът на мъжа на съдия Златева се пази зорко зад решетките

Убиецът на съдия Галя Златева от Нова Загора продължава да е в ареста в Сливен. Шести месец той е зорко пазен и държан под ключ.

„Разследването по досъдебното производство, водено за извършено убийство на мъж на 52 години от Нова Загора не е приключило. Към настоящият момент се изчаква изготвянето на две съдебни експертизи“, обясни пред Lupa.bg говорителят на Окръжна прокуратура-Сливен Ваня Белева-Терзиева.

През нощта на 27 октомври м.г. в денонощен магазин в близост до Общинския пазар в Нова Загора бе убит съпругът на съдия Златева. Тя заедно с мъжа си и дъщеря си са се прибирали от имен ден. До пазара срещнали извършителя. Жертвата отправила забележка за това, че мъжът вдига шум. В отговор той го промушил с нож три пъти в горната част на тялото пред очите на семейството му.

Нападателят е от ромския квартал "Шести", това е второто му нападение с нож в рамките на седмица, уточни директорът на Областната дирекция на МВР в Сливен старши комисар Димитър Величков. В нощта срещу 21 октомври полицията се отзовали на сигнал за лежащ на улицата мъж с прободна рана. Извършителят бил задържан за 24 часа, но по-късно освободен.

Пострадалият тогава е 23-годишният Стефан Стефанов. По това време той отивал за закуска рано сутринта. Стефан едва оцелява с 4 прободни рани по 6-7 см.

Убиецът е бил пиян по време на извършеното от него престъпление, а тестът за алкохол показал над 2 промила, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Ваня Белева. Той не е психичноболен - не е воден на отчет, няма преписки за настаняване за лечение, обясни пред Lupa.bg прокурор Ваня Белева-Терзиева. 

По информация на държавното обвинение убиецът има седем присъди за кражби, нетрезво шофиране и телесни повреди. Често пътувал до Франция, където работили неговите роднини.