Само в Lupa.bg: Алексей Петров не познава атентатора си

Ексклузивно
13:10 - 15 Май 2019
3289
Само в Lupa.bg: Алексей Петров не познава атентатора си

Бившата барета Алексей Петров е направил собствено разследване за атентата с гранатомет, който преживя на 29 октомври 2015 година, но ударил на камък. Lupa.bg научи, че до ден днешен бившият съветник в ДАНС не е сигурен дали задържаният за атентата украинец Роман Логвиненко е поръчител на опита за убийство, който беше извършен в столичния кв. „Кръстова вада“, на една пресечка от дома му. 

Lupa.bg разбра още, че Алексей Петров старателно прегледал всички записи от камерите месеци преди атентата, за да види кой се навърта около къщата му. На разследващите са предадени само кадрите от деня на покушението, от които не се вижда нищо интересно. 

Според информациите Алексей Петров наел опитни професионалисти, които да стигнат до терориста, поискал цялата истина. Атентатът обаче бил много професионално организиран и затова и до днес соченият от прокурорите за глава на "Октопода" не знаел кой го е поръчал. 

Близки до Алексей разказват, че баретата не проявявал голям интерес към процеса срещу задържания украинец Роман Логвиненко. 

Подсъдимият Роман Логвиненко

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Роман Логвиненко, обвинен за организатор на опит за убийството на екс съветника в ДАНС. При атаката по бронирания му автомобил бе стреляно с гранатомет. Не пострада никой, което е цяло чудо, предвид мощното оръжие, което беше ползвано. Помогна само фактът, че лимузината, която вози Алексей Петров, е с много висока степен на бронировка.

Според държавното обвинение Роман Логвиненко умишлено склонил украинските граждани Артьом Темпински, Максим Чорний и Йевен Балков да участват в опита за екзекуция. Атаката е планирана в периода от пролетта на 2014 г. до 29 октомври 2015 г. Темпински и Чорний са обвинени като извършители, а Балков – като помагач.
Напук на всичко обаче все още не става ясно кой е поръчителят на атентата. От години в подземните среди върви слух, че покушението срещу Алексей Петров било заръчано от влиятелна бизнес дама, с която имали търкания в редица сектори на икономиката.