Само в Lupa.bg: Андрей Новаков изплагиатствал реч на Обама

Общество
15:50 - 05 Август 2020
4853
Само в Lupa.bg: Андрей Новаков изплагиатствал реч на Обама

Евродепутатът Андрей Новаков, който взе думата в извънредната конференция на ГЕРБ преди словото на премиера Бойко Борисов, е надъхал актива с реч, крадена от бившия американски президент Барак Обама, алармираха протестъри, слушали внимателно думите му. 

Става въпрос за реч, изречена от 44-я държавен глава на САЩ пред Демократическата партия, за началото на втория му мандат. Там той описва подробно как е израснал в бедно семейство и как е представил себе си 5 години по-рано пред обществото именно като такъв - влюбило се кенийското момче в Мишел, на което можело никой да не даде шанс заради цвета на кожата. Но с много труд, превърнал се в религия за него, успял. 

Новаков също описа пътя си от Благоевград до Брюксел с подобни думи: "Хубаво е човек да гледа не само телевизия, а и през прозореца. Помага да се ориентираш. Роден съм в провинцията, израснах в още по-дълбока провинция, в семейство на миньори. Завърших в България и ето ме тук на тази сцена в качеството си на евродепутат, представляващ интересите на седем милиона българи в Брюксел.

Моята история нямаше да е възможна в нито една друга партия или сдружение. Време е да вдигнем главата, а не юмрука. България не е блато, а е райска градина. Нашата отговорност е да протегнем ръка и заедно да направим следващата крачка: това е разликата между нас и останалите", каза той. И наблегна, точно като Обама, че ГЕРБ били превърнали работата в религия. 

Какво биха казали за обръщението му в ЕНП обаче, като се имат предвид левите уклони на Обама и особено на демократите в САЩ към днешна дата, остава загадка.