Само в Lupa.bg: Антидепресанти убили бизнесмена Весо Бургазата?

Някои лекарства на психиатрите подтикват хората да посегнат на живота си, посочват от СЗО

Общество
18:00 - 20 Юни 2022
7697
Само в Lupa.bg: Антидепресанти убили бизнесмена Весо Бургазата?

Преди да бъде намерен обесен 50-годишният бизнесмен Веселин Петров, известен като Весо Бургазата, е употребявал антидепресанти, научи Lupa.bg от хора от неговото обкръжение. Най-вероятно те са го подтикнали да вземе фаталното решение.

„СЗО обяви, че 3,7 % от хората,  употребявали антидепресанти, имат суицидни помисли и правят опити за самоубийство. Всеки 25-ти от стотиците, милионите по света, които използват антидепресантите, посягат на живота си. Никой от световната история не е излекуван от психиатър, тъй като той лекува симптомите, а не причините. Фройд също не е бил психиатър. Психоаналитикът ще излекува причините, макар това да продължи 2 години. Майката от село Железно, която уби 8-годишното си момиченце, също е лекувана с антидепресанти. Психоаналитиците у нас са малтретирани: Нямат право да получават пари от НЗОК, а психиатрите, които получават, нямат представа какво е психология и  изписват лекарства“. Това коментира пред Lupa.bg социалният психолог  и директор на Демографския институт към БАНИ акад. Петър Иванов по повод самоубийствата на хората, употребявали антидепресанти.

Веселин Петров от Черноморец бе открит на 7 юни около 16 часа от издирвателната група на МВР, в която са включени доброволци и ловните дружинки от община Созопол. Тялото бе намерено в гористата местност над село Равадиново, провесено на бесило.

Няма данни за насилие при извършения оглед. Автомобилът му "Порше Кайен", който също се бе изпарил с него, е бил паркиран до трупа. 

Веселин Петров бе един от най-богатите хора в Черноморец. С брат му Здравко Петров бяха изградили цяла империя в строителния бранш, имаха и редица търговски обекти. Злият нрав на Весо обаче през годините бе прераснал в поредица от остри криминални деяния – грабежи, рекет и насилие.

Веселин Петров оставя две деца сираци от двете си бивши съпруги – дъщери на 18 г. и 7 г. Първата му жена била системно пребивана от бой, спомнят си в Черноморец.