Само в Lupa.bg: Арестът на отец Серафим в Малко Търново заради сигнал на католик?

Попът на църквата „Успение Богородично” е пуснат тайно на свобода, срещу него е започнато дело

Общество
18:00 - 13 Юли 2022
8471
Само в Lupa.bg: Арестът на отец Серафим в Малко Търново заради сигнал на католик?

Образувано е досъдебно производство срещу отец Серафим Бармуков, който се грижи за църквата „Успение Богородично” в Малко Търново, научи Lupa.bg от отлично осведомени източници. Попът е пуснат на свобода, след като бе задържан на 30 юни, докато се готви за следобедна служба.

До днес няма официална информация за задържането на свещеника. Според мълвата той имал педофилски наклонности и е бил засичан в социалните мрежи да търси информация по темата.

Негови колеги в расо го определят като особняк и не желаят да го коментират. По информация на медията ни отец Севастиан от католическата църква "Света Троица" в Малко Търново има зъб на поп Серафим и прави всичко възможно да бъде сменен. Каква е причината за това обаче не е ясно. Възможно е и католикът да е пуснал сигнала срещу него. 

Много е трудно да се докаже дали отец Серафим Бармуков е педофил. Трябва родители на деца да проговарят, ако разбира се, знаят за подобни посегателства, коментира пред Lupa.bg юрист.

Арестуваното отче е от Сливен. През почивните дни се прибира при жена си в родния град. Странно е защо не си е намерил работа в някоя местна църква, а е предпочел да служи в Малко Търново. 

Криминалисти от Бургас изведоха около 16 часа на 30 юни от църквата „Успение Богородично” в центъра на Малко Търново отец Серафим Бармуков. Досега никой от правораздавателните органи не е дал информация за това.