Само в Lupa.bg: Астрометеорологична прогноза за есента

Астрология
18:00 - 10 Септември 2021
9627
Само в Lupa.bg: Астрометеорологична прогноза за есента

Астрологът Маргарита Паскалева, която прави всекидневни хороскопи за Lupa.bg е единственият астролог у нас, който изготвя и астрометеорологични прогнози за различните сезони. Ето каква есен ни чака:

Есента тази година у нас настъпва на 22 септември в 22:21 часа българско време. Звездната карта, съставена с датата, часът и координатите на България показват глобалната картина за времето (а и не само за него) през цялата есен. Темата сега е само за времето, затова ще се съсредоточа единствено върху него.

Хороскопът на есенното равноденствие ни показва, че есента у нас ще е приятна като цяло. Ще има периоди, в които времето ще е по-топло за сезона от обикновено, но ще има и периоди с по-ниски температури и усилване на вятъра. Ще има и валежи, разбира се, но по-сериозни в началото и в средата на ноември. Ще има и снеговалежи. Звездните карти на лунните фази през всеки месец на есента бележат какво ще бъде времето през всяка една седмица – всеки месец има 4 лунни фази по 7 дни всяка, рядко са пет фазите за месеца.

В деня преди настъпването на есента, 21 септември, е Пълнолуние в знака Риби, което съвпада с водната планета Нептун.

Но за прогнозирането на времето от съществено значение са и някои домове. Тези важни домове са във въздушни и огнени знаци, т.е. времето през седмицата се очертава като цяло приятно и слънчево, като само в определени райони и дни може да има усилване на вятъра, понижение на температурите и евентуално превалявания от дъжд. Астрологията не разполага с точни методи за прогнозиране времето във всеки град, нито точни температурни стойности, но затова ще следим прогнозите на синоптиците. По-прохладно в периода 21 – 28 септември ще бъде в дните 21, 23 и 24, когато може да е по-ветровито и на места с превалявания от дъжд предимно в планините. В останалите дни на тази седмица ще се радваме на повече слънце.

През седмицата 29 септември – 5 октомври нощните температури започват още да спадат, но през деня времето ще се задържи приятно. Луната е във водния знак Рак, така че влажността също се повишава. По-облачно време и валежи от дъжд може да има на 29 и 30 септември, като на 30.09 и 01.10 и по-силен вятър. А през седмицата 6 – 12 октомври ни очаква по-сериозно застудяване, като по-съществено – в планините и в източните части на страната. На 6 октомври е Новолуние във Везни в съвпад с Марс и ретроградния Меркурий. Меркурий има силна връзка с ветровете и неговият предизвикателен аспект към Плутон в Козирог ще има силно отражение през тази седмица. По-ветровито очаквам да бъде на 6 и 7 октомври, а на 8 и 9 октомври – облачно и по-студено, като на много места и да вали дъжд. Във високите части на планините не е изключено да завали и сняг. По Черноморието ще е по-облачно и дъждовно от западните райони. Повече слънчеви часове можем да очакваме на 10 и 11 октомври.

През седмицата 13 – 19 октомври времето ще бъде сходно с това от предходната седмица – по-студено и ветровито. През тази седмица е препоръчително да се избягват пътуванията и излетите в планините, особено от родените под знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Звездите повишават опасността от по-тежки инциденти там, а в световен план е повишена опасността и от атентати. По-студено и ветровито очаквам да бъде времето на 13 и 14 октомври, а валежи – на 16 и 17 октомври, като отново може да има валежи от сняг в планините.

По-слънчеви може да са 19 и 20 октомври.

През седмицата 20 – 27 октомври времето ще е доста променливо – на 20, 23 и 24 по-слънчево, а в останалите дни – по-мрачно, понижение на температурите и валежи на 21, 26 и 27 октомври. На 28 октомври е лунната фаза Последна четвърт, като хороскопът на фазата дава информация за по-проливни дъждове в източните части на страната, макар и краткотрайни, в определени дни на седмицата 28 октомври – 3 ноември. Не са изключени и гръмотевични бури. Все пак Марс навлиза във водния знак Скорпион на 30 октомври, а този знак е влажен и студен. По-съществено застудяване и валежи очаквам от 1 ноември.

Между 4 и 10 ноември времето ще е по-студено, с усилване на вятъра и валежи от дъжд предимно в Източна България. На 4 ноември е Новолуние в Скорпион и е в предизвикателен аспект с Уран в Телец – звездите създават предпоставка за по-силен вятър, дори бури. Марс, който също е във водния знак Скорпион, с координатите на градовете източно от Пловдив е точно на върха на 4 дом в хороскопа на Новолунието. На 4, 5, 8 и 9 ноември може да паднат по-съществени количества дъжд, а на места и сняг. 4, 5 и 9 ноември са доста неблагоприятни дни, когато са възможни обилни валежи и наводнения, инциденти в морето и други. Препоръчително е да не се излиза на тези дати в открито море и да се вземат превантивни мерки срещу наводнения, особено в Източна България (край морето и в близост до реки). В западните райони на страната очаквам времето да бъде по-слънчево и най-вече на 6, 7 и 10 ноември.

Между 11 и 18 ноември времето ще се задържи по-влажно, дъждовно и с по-силен вятър на места. Облачно и дъждовно очаквам да бъде на 12, 13, 14, 17 и 18 ноември. В югоизточните части на страната времето може да е малко по-меко, но също ветровито. На 19 ноември следва Пълнолуние и лунно затъмнение в последните градуси на Телец. В дни на затъмнения енергията е много концентрирана. Времето в повечето случаи е бурно и трудно предвидимо. Много често при затъмнения стават тежки инциденти, затова бъдете особено предпазливи както 19-ти, така и +/- 2 дни около него. Хороскопът на Пълнолунието ни дава информация за поредна по-студена и дъждовна седмица – между 19 и 26 ноември. Важните домове относно времето са акцентирани от земни (студени) знаци, като в някои дни валежите от дъжд с усилването на вятъра могат да преминат и в сняг. По-студено и дъждовно ще е времето на 19, 22, 23 и 24 ноември, а по-слънчево – на 24 и 25-ти.

През седмицата 27 ноември – 4 декември времето ще е малко по-меко, макар и ветровито на места, което да дава усещането за повече студ. Да не забравяме, че все пак е късна есен и наближава зимата. Дори и един огнен асцендент не може да даде толкова високи температури и затопляне, както в летния сезон.

Повече слънце може да очакваме през последните 2-3 дни на ноември, но от 1 декември настъпва и по-сериозно застудяване.

Това го доказва и звездната карта на Новолунието, когато е и пълно слънчево затъмнение и отново важните домове в прогностиката на времето са в студени знаци Козирог и Телец. Така че между 4 и 10 декември времето също ще е студено, с леки проблясъци на 8 и 9 декември. Времето ще се задържи така студено и през следващата седмица между 11 и 18 декември, като по-ниски ще са температурите в източната част на страната и по Черноморието. Валежите по-вероятно е да са от сняг и по-съществени на 11, 13, 14 и 15 декември.

Между 19 и 26 декември може да очакваме леко повишение на температурите и по-съществено в източните райони на страната. Облачно време и валежи може да има на 19, 20 и 21 декември, а повече слънце – на 22 и 23 декември. По време на Коледните празници може да не ни зарадва снегът, но през седмицата от 27 декември 2021 год. до 2 януари 2022 год. малките (а и големите) деца могат да бъдат приятно изненадани със снеговалежи – предимно на 29 и 30 декември. Времето през последните дни на декември очаквам да са доста по-студени и снежни, затова ако някой от вас планира да посрещне Новата 2022 год. в планината трябва да бъде добре екипиран и подготвен за зимните условия. Не тръгвайте на път с автомобил без добри зимни гуми и вериги. Зимата у нас настъпва на 21 декември в 18 часа българско време. Очаква ни една нормална за нашите ширини зима – нито по-топла, нито прекалено студена. Изключения правят втората половина на месец януари и февруари 2022-ра, когато очаквам времето да бъде най-студено. А това е абсолютно нормално и естествено време за България през тези месеци. Планирайте своите пътувания, излети и семейни празници според прогнозата за времето. Така времето никога няма да ви завари неподготвено. Желая ви прекрасна есен и много положителни, незабравими преживявания!