Само в Lupa.bg: Баджика взривил колата на адв. Красимир Босев по невиждан начин

Общество
18:19 - 29 Март 2021
8826
Само в Lupa.bg: Баджика взривил колата на адв. Красимир Босев по невиждан начин

57-годишният Цветан Василев- Баджика взривил волвото на топадвоката от Монтана Крисимир Босев с тръба, напълнена с бензин и нафта, научи Lupa.bg от разследващите по случая.

Разбойникът направил дупка във вратата на гаража на адв. Босев, където в този момент бил паркиран автомобилът му, и през нея вкарал тръбата със запалителната течност. Тя била насочена към двигателя на колата. След това се погрижил да я скрие, както и инструментите, използвани за покушението.

Когато Баджика драснал клечката, гаражът експлодирал. От взривната върна той се озовал в двора на съседите. По тялото му се забили частици от строителни материали от опожарения гараж. Със сетни сили успял да избяга. Отишъл в заведение, в което е работил по-рано, и там, на лице от персонала му е направило впечатление, че е зашеметен и неадекватен, и се е обадил в полицията.Така бил заловен.

По-късно разследващите открили на мястото на местопрестъплението негова шапка и ръкавица. ДНК експертиза доказала, че са негови.

За Цветан Василев – Баджика се знае, че е бивш борец. Зад гърба си има 16 присъди.  Той е готов и за 5 лева да извърши престъпление, тъй като не може да си намери работа заради криминалното му досие. Преди време работел като охранител, но днес никой не смеел да го наеме.

На 7 октомври м.г. бе взривен гаражът на адв. Красимир Босев, от което изгоря до основи автомобилът му. От експлозията пострадаха още два гаража и един апартамент. Животът на 12 семейства в жилищната кооперация на адвоката беше застрашен.

За престъплението си Баджика получи 8-годишна присъда, която той смята да обжалва. „Наказанието е справедливо и отговаря на моите очаквания. Съдията си свърши перфектно работата“, такава оценка даде пред Lupa.bg потърпевшият адвокат Красимир Босев.