Само в Lupa.bg: Българинът инвестира много... във вибратори!

От пандемията насам народът купува масово секс играчки

Новини
21:00 - 24 Март 2023
5947
Само в Lupa.bg:  Българинът инвестира много... във вибратори!

Българинът може и да няма време за секс, но намира такова да се задоволява. В последните две-три години нашенците изкупуват яко играчки за възрастни, показва проучване на Lupa.bg.

По време на пандемията, когато онлайн търговията отбеляза голям напредък, народът масово започна да си купува вибратори - и мъжки, и женски.

Разбира се, наред с това се пазаруват и много ароматни свещи, различни видове разширители, еротично и садо-мазо облекло, както и лубриканти.

Любопитен факт е, че възрастовата граница се е вдигнала доста, и едни от най-честите потребители на популярните играчки, са хора на възраст над 45 години.

"Хората се срамуват все още и затова предпочитат да си пазаруват онлайн. Но има и такива, които идват на място, за да се консултират и напазаруват.

Едни купуват и за подарък, други май-често за експеримент, но тези, които най-често го правят, е заради любовните игри и прийоми с... любовниците", разкрива пред Lupa.bg собственик на няколко магазина в София, чиято чиста печалба за 2022 година е над 350 000 лева.

Оказа се, че хората масово изпълняват еротичните си и сексуални фантазии не с човека, при който се прибират и споделят едно легло, а с такива от работното място или случайни запознанства - дали в бар, дискотека или в сайтове.

"Едни от най-големите ни потребители са хора от малките населени места. Но това е нормално, защото много от тях са самотни, а по селата се разчува бързо за някакви странични връзки. Хората там са и по-консервативни", отбелязва търговецът на секс атрибути.

Статистиката показва, че работническата класа предпочита да се прибере и да задоволи потребностите си, отколкото да губи време в любовни игри, свалки и "хамалогия".

Разбира се, едни от най-големите потребители на секс играчки са тези, които предлагат подобни услуги.

А вибраторите са по-търсени и предпочитани дори от мобилните телефони...