Само в Lupa.bg: Баловете са пред провал

Новини
09:26 - 25 Март 2020
3166
Само в Lupa.bg: Баловете са пред провал

Както всяка година, така и тази, стотици хиляди левове се харчат за костюми и рокли за абитуриентските балове. Завършващите и техните родители, които вече направиха своите инвестиции за едно от най-лудите разхищения на средства в последните години в България, изпаднаха в ужас заради коронавируса.

Костюмите, някои от които струват по няколко хилядарки, едва ли ще видят бял свят, тъй като пандемията наруши учебния график и процес в страната.

Годината вероятно ще бъде удължена, а едва ли всички ще завършат по план. Със сигурност и масовките в България ще бъдат отложени за неопределено време. Голяма част от предварителните резервации на абитуриентите вече бяха отказани, а те "изгърмяха" само с капарото.

"Близо половин година се подготвяхме за това събитие, което е едно от най-емоционалните в живота на децата ни - раздялата им с училище и нахлуването в истинския живот. Не искахме допълнително да си усложняваме ситуацията с костюм по поръчка за сина ни - проби, избор на платове, шивач.

Цялата предварителна подготовка беше решена лесно - направихме си екскурзия до Париж, в която съчетахме полезното с приятното. От Франция купихме костюм и обувки, маркови. Радващото е, че дъщеря ни има още три години до завършване, та новата порция истерия и нерви са ни все още далеч", сподели пред Lupa.bg родител на тийнейджър от София.

Много модни магазини у нас вече са продали от края на 2019-та доста сериозно количество костюми, рокли и обувки, които могат да не влязат и в употреба в началото на лятото, когато обикновено стартират баловете.

Тийнейджърите се надяват все пак пандемията да отшуми бързо и балове да има в пълния им, познат ни добре, блясък.