Само в Lupa.bg: „Паякът” дава 130 бона за очила

Любопитно
18:00 - 16 Август 2021
8705
Само в Lupa.bg: „Паякът” дава 130 бона за очила

Центърът за градска мобилност, или „паякът” в София дава, 130 000 лева за очни прегледи и очила на своите служители. Разходка на Lupa.bg из електронния регистър на обществени поръчки извади интересни факти около процедурата, оповестена на 7 юли с краен срок за подаване на офертите 27.07. – че повечето служители на „паяка” не са добре със зрението.

Поръчката за очила е обявена на стойност 108 000 лева без ДДС, т.е., точно 129 600 лева. Според данните в документа поръчителят – ЦГМ, компанията, която е 100% собственост на Столичната община и под контрола на Йорданка Фандъкова, дава по 150 лева без ДДС, демек, по 180 лв. за чифт очила.

Простата сметка сочи, че парите ще стигнат за точно 720 работници от общо 952-ма. По кой критерий ще отсеят над 200 човека дали са нуждаещи се от очила или не – остава тайна, но очевидно поне 720 от тях не са добре с очите…

Предметът на договора включва:

1. Провеждане на очни прегледи и оценка на зрението от лекар-офталмолог на не по-малко от 600 работници и служители на дружеството, в съответствие с поименните списъци на правоимащите лица.

Списъците се предават на изпълнителя с приемо-предавателен протокол след подписване на договора. При необходимост същите се изменят и допълват с последващи такива, утвърдени от Директор на дирекция „Маркетинг и стопанска дейност“ в „Център за градска мобилност“ ЕАД и се предоставят на Изпълнителя с придружителни писма.

В точка 3 „Начин на плащане” четем следното:

За извършената услуга  възложителят заплаща на изпълнителя сума в размер до 150 лева без ДДС (180 с данъка, б.ред.) от цената на всяка индивидуална поръчка на очилата за корекция на зрението без ДДС, след намаляването й с търговската отстъпка, предложена от Изпълнителя.

Посочената от изпълнителя търговска отстъпка е постоянна и не подлежи на промяна до изтичане срока на договора.