Само в Lupa.bg: Бели гълъби изпратиха Явор от Gravity Co.

Общество
00:30 - 15 Април 2019
6605
Само в Lupa.bg: Бели гълъби изпратиха Явор от Gravity Co.

Бели гълъби изпратиха в последния му път талантливия вокалист на популярната рок група Gravity Co. Явор Захариев, споделиха пред Lupa.bg колеги на музиканта, присъствали на поклонението. То се състоя в неделя в ранния следобед в столичния храм „Свети Седмочисленици”. Певецът почина на 5 април - дни преди да навърши 39 години - при мистериозни обстоятелства, след като преди това беше открит в дома си от роднините си пребит и целия в кръв. Лекарите в „Пирогов” се бориха за живота му, но не можаха да го спасят и той умря в болницата, без да дойде в съзнание.

Съболезнования в църквата приемаха сестра му Рая Крумова и племенницата, както и бившата му съпруга Нора Тотина, подкрепяла го дълго време в борбата с наркотичната зависимост. Колегите на Явор от Gravity Co. не сдържаха сълзите си и все още не можеха да повярват, че вокалистът не е сред тях.

Сред опечалените, дошли да отдадат почит на талантливия певец, бяха тв водещият Ники Кънчев, момчетата от група Jeremy?, и още много музиканти, артисти и почитатели на Явката, както го наричаха близките му хора.

Актьорът Любомир Ковачев произнесе прощално слово за отишлия си без време музикант. Актьорът припомни какво голямо сърце е бил Явор, колко добра душа и приятел. Как умеел да завихря хората около себе си с детската си чистота и вярата в доброто. „Обичам те, Явка”, завърши през сълзи Любо Ковачев.

„Загубихме един ангел, който живееше на земята и ни прегръщаше със своята обич и талант.... ще те нося и пазя в сърцето си Явка!”, написа във Фейсбук малко преди поклонението певицата Ирина Флорин.


Приятелите изпратиха певеца с аплодисменти, а когато ковчегът с тленните му останки бе изнесен от църквата, изневиделица се появи ято бели гълъби. Те кацнаха близо до ковчега, а след това отлетяха към небето. Близките му съзряха в това божие знамение, тъй като белият гълъб е символ на Божия дух, на любовта и чистотата.

„Обич даваше, обич имаше. Затова ще ти е леко на „другото” място”, промълвиха тъжно негови роднини.

Часове преди Явор да бъде изпратен сестра му Рая публикува във Фейсбук емоционално обръщение. Както първо Lupa.bg съобщи тя категорично отхвърля твърденията, че това е поредната наркоманска история. По думите на Рая Крумова Явор е починал вследствие на жесток побой. Сестрата на вокалиста на Gravity Co. е категорична, че в кръвта на музиканта не са открити наркотици.

„Явор е бил бит...пребит от бой и тялото му, което беше също толкова чупливо, както и душата му не издържа. Това е истината за Явор и за неговата смърт”, написа в социалната мрежа покрусената сестра. „Сигурни сме, че на Господ Бог му трябват много ангели, за да се бори срещу демоните на този свят и за това си го взе. Той ще бъде един прекрасен ангел и ще ни закриля от там, където е. Ще закриля всички нас и всеки един по отделно и ще ни показва верния път на живота по който трябва да вървим”, сподели Рая от името на семейството.

Същевременно в неделя главният секретар на МВР Ивайло Иванов отказа да каже какви са резултатите от аутопсията на Явор Захариев. „Когато е получен сигнал за инцидента с господина, първоначално се работеше по версия, че може да е бил пребит. Отивайки на място обаче вратата беше заключена отвътре. Телефонът му беше вътре, не е имало връзка с него от няколко дни. Тогава не получихме данни, че може върху него да е упражнено насилие”, заяви Иванов.