Само в Lupa.bg: Бербатов се облизва за шефско кресло в Юнайтед

Бившият футболист на клуба, който се предлага за технически директор на "Олд Трафорд", беше част от мило тържество в Леверкузен

Спорт
09:43 - 12 Май 2019
3398
Само в Lupa.bg: Бербатов се облизва за шефско кресло в Юнайтед

След като отказа на клуба, който го изстреля в европейската футболна орбита - ЦСКА, Димитър Бербатов обяви каква е следващата му цел.

Lupa.bg научи, че бившият нападател на националния отбор има желание да се завърне в Манчестър Юнайтед и да работи за клуба. На "Олд Трафорд" благоевградчанинът игра от 2008-ма до 2012-та, като записа 108 мача и отбеляза 48 гола.

С Червените дяволи той стана два пъти шампион на Англия, като спечели още Световното клубно първенство и Купата на Лигата по един път и прибави към визитката си два трофея от Суперкупата Къмюнити шийлд. 7-кратният Футболист на годината в България стана и голмайстор на Висшата лига с екипа на Юнайтед.

Желанието на Бербатов е да бъде технически директор в най-титулувания клуб на Острова.

В момента вървят промени в движение на "Олд Трафорд", като дори се коментира, че постоянния 3-годишен договор, който получи мениджърът Оле Гунар Солскяер, може да бъде прекратен, ако тимът загуби днес от Кардиф в последния кръг от първенството на Премиършип.

Вече няколко футболисти обявиха, че си тръгват след края на сезона, а за новите, които могат да дойдат на "Олд Трафорд" е нападателят на Ювентус Паоло Дибала.

И е нужно да се работи по селекцията за следващото първенство. Спряганите имена за спортен директор са на Рио Фърдинанд и Гари Невил, както и на бившият вратар на тима Едвин ван дер Сар, с които Бербатов игра заедно в Юнайтед преди време.

"След като с директорски позиции са свързвани имената на Рио и Дарън Флетчър, защо да няма някаква позиция и за мен? Имам необходимото образование и знания, завърших "Спортен мениджмънт" в НСА. Техническият директор е важна брънка във веригата на един клуб", споделил Митко Бербатов пред свои близки приятели.

"Наясно съм със спецификата на тази длъжност - това е важна позиция, връзката с мениджъра на клуба и борда на директорите. Отговорна е. Манчестър Юнайтед трябва да намери някой, който да може да прави това по правилния начин", допълнил Бербатов.

Вчера Бербатов се завърна в Леверкузен, макар и за малко време. Бившият нападател на местния Байер беше част от присъствието на “БайАрина”.

Българинът беше част от поканените бивши играчи на тима по случай честването на 40-годишнината от влизането на Байер в германската Първа Бундеслига.

Благоевградчанинът и куп други големи имена - сред които Рене Адлер, Руди Фьолер, Зе Роберто, Щефан Кислинг, Йенс Новотни, Бум-кун Ча, посетиха двубоя от 33-ия кръг срещу Шалке (1:1), а самите играчи на аспирините носеха ретро екипи по този повод.

Разбира се, не се размина и с традиционните снимки и клипове, които Димитър Бербатов толкова много харесва и стана пословичен с тях.