Само в Lupa.bg: Битката в БСП сдобрила Гергов с Корнелия

Актуални новини
15:45 - 06 Февруари 2020
10048
Само в Lupa.bg: Битката в БСП сдобрила Гергов с Корнелия

Ожесточената битка за върха в БСП взима сериозни жертви, но в същото време някои кръвни врагове в столетницата са на път да заровят томахавките в миналото. Някои като Корнелия Нинова и Георги Гергов например.

Lupa.bg научи, че крупният пловдивски бизнесмен вече бил склонен да помогне на настоящата лидерка да запази поста си. Той имал подобна молба-поръчение от самия премиер Бойко Борисов, с когото са приятели. Причината – за Борисов в момента било изгодно Нинова да е лидер, както Lupa.bg вече писа. А алтернативата Кирил Добрев да заеме поста й не му допадала.

Иначе политическият развод между Нинова и Добрев бил апокалиптичен. Първата дама на социалистите била разярена като пантера, след като разбрала окончателното решение на заместника си в партията Кирил Добрев да се яви като неин конкурент за лидер на БСП.

Служители от „Позитано” 20 разказаха, че Корнелия Нинова и Кирил Добрев имали двучасова среща, на която той окончателно й съобщил, „че вече не може да чака и му е дошло времето да се впусне в тази битка”.

Червените обаче продължават да недоумяват защо го прави, след като позицията на втория човек в партията много повече го устройвала.

„Това въобще не е типично за него, а и той е доста млад, можеше да почака още четири години и да стане лидер. Очевидно някакви външни интереси го натискат”, предположиха социалисти.

Като първа жертва на жестокия гняв на Корнелия падна медийната й съветничка Бояна Бозаджиева – именно заради топлите връзки с Кирил Добрев. Според червени депутати Бояна така и не разбрала, че в такава ситуация не може да е еднакво лоялна и на двамата, а трябва да направи избор. Младата велинградчанка обаче така и не се решила на този неизбежен избор.

Въпреки медийния шум, който се вдигна около Бозаджиева, по-голямата жертва в тази партийна сеч на Нинова всъщност е Калинка Николова. Тя ръководеше организационния отдел на „Позитано” и се считаше за дясна ръка и основен инструмент на Кирил Добрев в организационната работа на партията.

В крайна сметка след последните трусове в БСП вече и вътрешната опозиция в партията омекнала към Нинова. Най-върлите й противници досега преценили, че е по-добре тя да остане на поста си още четири години, отколкото да я сменят с "по-голямото зло" Кирил Добрев.