Само в Lupa.bg: Бивш голмайстор на "Б" група е шеф на охрана на дискотека в Барселона

Кирил Василев, който вкарваше попадения за Хебър през 90-те, отдавна се радва на по-добър живот в чужбина

Новини
15:20 - 02 Август 2019
10584
Само в Lupa.bg: Бивш голмайстор на "Б" група е шеф на охрана на дискотека в Барселона

Името на Кирил Василев едва ли ще говори нещо на повечето подрастващи фенове на футбола у нас. Бившият нападател на Хебър, който реализираше по родните терени над 15 години, се радва на по-добър живот зад граница. Василев от известно време се издигна в йерархията и вече е шеф на охраната в една от големите дискотеки в Барселона, където живее със семейството си, научи Lupa.bg.

Почти цялата му кариера премина в Хебър, с който игра в "А" група през сезон 1989/90 (27 мача/6 гола) и през 1991/92 (7 гола в 29 мача). У нас е играл още за три от Локомотивите - от Горна Оряховица, от София и от Пловдив, с които също се състезава в елита на България. С Левски Кюстендил също има записани участия, но във втория ни ешелон.

Той е футболистът с най-много голове за Хебър в „A“ РФГ – 13. Двукратен голмайстор е на „Б“ РФГ през 1996 и 1998 г. с отбора на Хасково. За националния отбор е изиграл един официален мач с Турция в Стара Загора - 0:0 на 21 август 1991 година.

Бившият таран, от който трепереха вратарите, сега плаши с визията си посетителите. Разбира се, в добрия смисъл на думата, но ако се наложи, може да стане и лош, да впрегне служебното си положение в действие, за да охлади страстите на тези, които се държат по-невъздържано.

"Рядко се стига до такива ситуации, повечето клиенти на заведението са културни, дори и когато са подпийнали. Барселона е хубава дестинация, а тук идват читави хора. Далеч е от ежедневието на някои испански курорти, където англичаните правят поразии", признава Василев. 

"Знаете ли, не съм имал затруднения срещу определен футболист, по-трудно ми е било, когато аз не съм бил добре подготвен физически. Но се сещам и за още една трудност - в рамките на една седмица изпаднах с Хебър от "А" група и влязох с Хасково в елита!", спомня си Кирил Василев за периода, когато игра с Хебър през есента на 1991-ва, пролетта беше състезател за малко на Хасково.

Кирил Василев с екипа на Хебър - той е на втория ред, вторият отляво надасно

"По мое време се играеше мач на звездите от българското първенство срещу българските футболисти, играещи в чужбина. Аз играех за първите и отбелязах два гола, а срещу нас бяха имена, като Христо Стоичков, Наско Сираков и всички от САЩ'94. Беше невероятно! Аз не мога нищо да променя във футбола, футболът ни променя. Завеща ми много приятели. Играл съм с различни номера, но винаги ми е бил мил номер 9, макар, че не можах да играя с него в Хебър. Това е номерът на моят идол - Гунди", разкрива още от своята същност и мечти той.

"Моят живот е футболът, но харесвам и музиката. Сега работата ми е свързана с това, че всяка вечер са наслаждавам на всевъзможни хитове - от ретро до най-нашумелите. Не харесвам чалга", признава 52-годишният пазарджиклия, като наред с това твърди, че когато чуе името на родния си град, изпитва любов и гордост, много приятели.

Кирил Василев стигна и до националния отбор, където изигра един мач - в Стара Загора контрола с Турция. Тогава игра рамо до рамо с някои от големите играчи на лъвовете. От дясно наляво: Трифон Иванов (капитан), Антонио Ананиев, Димитър Младенов, Василев е четвъртият, а след него Йордан Лечков, Велко Йотов, Диан Ангелов, Цанко Цветанов... 

Той и неговите колеги преди години караха хората да пръскат по шевовете стадион „Георги Бенковски" през 90-те години, а легендарното „Един е Кирил Василев" още кънти в ушите на по-старите.

Бате Киро, както е познат сред по-младите запалянковци, не е забравен и преди година беше поканен и присъства за вековния юбилей на Хебър.

"С умиление се спомням за онези години и се радвам, че не съм забравен и хората ме поканиха миналата година на празника. По мое време децата играехме на улицата. Най-много ритахме топка", спомня си нападателят, който изкара близо 13 години в професионалния футбол.

"Сега, когато гледам нещата извън терена, мога да кажа, че има един, който е над останалите - Лео Меси. Гениален във всичко. Когато имам възможност, посещавам "Камп Ноу", за да го гледам на живо. Иначе мечтата ми е да видя Хебър сред най-добрите отбори, по-силен от всякога и с препълнен новопостроен стадион", споделя мечтите си Кирил Василев, който не се притеснява да каже, че харесва скромния си живот в момента.

"Честно казано, много ме е страх от самотата, а имам и черти в характера, които не харесвам - прекалено съм откровен и доверчив. Иначе ми се е налагало и да лъжа, но това е било благородно", признава бившият нападател.