Само в Lupa.bg: Бивш общинар от „Атака” преби юрист в Ямбол

Общество
19:13 - 09 Септември 2019
9126
Само в Lupa.bg: Бивш общинар от „Атака” преби юрист в Ямбол

Доскорошен общински съветник от „Атака” в Ямбол е пребил юрист при кървав екшън на пътя, разиграл се на 4 септември, научи първо Lupa.bg. Мелето е предизвикано от екс атакиста Пламен Проданов, а пострадал е 33-годишният Костадин Петров.

Саморазправата вече е на бюрото на главния прокурор Сотир Цацаров като жалба под вх. №2921/2019, подадена на днес, 9 септември.

В жалбата се описва как общинският съветник, напуснал групата на „Атака” в края на май, го пребил с бокс, шуртяла кръв, но никой не смеел да се намеси, въпреки че имало много свидетели.

До въргала се стигнало, след като общинарят засякъл юриста на ул. „Добруджа” 13А с джипа си нисан „Навара”. Пререканието започнало със закани от бившия атакист: „Ще те унищожа, ще те заколя, боклук такъв”.

След като Костадин Петров позвънил за помощ на спешния номер 112, бабаитът се прибрал в апартамента си, за да се върне малко по-късно. Тогава Пламен Проданов направо ударил жертвата си с бокс в главата и шурнала кръв. В този миг към мелето се присъединил и братът на Пламен.

В критичния момент обаче полицията закъсняла с 20 минути, става ясно от жалбата до прокурор №1. При появата на униформените двамата братя скрили бокса, с който е нападнат юристът.

Потрошеният Костадин Петров се опасява, че местната полиция и Районната прокуратура в Ямбол ще се опитат да ,заметат и покрият случая, както не веднъж се било случвало до този момент, защото  Пламен Проданов имал силни позиции сред местните право-охранителни органи.

В жалбата си младият юрист посочва три престъпления от общ характер, които са извършени срещу него - заплаха за убийство, средна телесна повреда и дръзки хулигански действия.

Няма как да не се образува досъдебно производство по случая, коментираха юристи, занимаващи се професионално с наказателен процес. Бруталното престъпление е станало пред свидетели, на мястото е повикана полиция, има и медицинско освидетелстване на пострадалия.