Само в Lupa.bg: Бившият мъж на Деси Радева се представял за вдовец

Общество
11:30 - 08 Юли 2020
21657
Само в Lupa.bg: Бившият мъж на Деси Радева се представял за вдовец

Шокираща новина стигна до ушите на Lupa.bg. Зам.-председателят на червената парламентарна група Георги Свиленски преди време се представял пред съпартийците си като... вдовец.

Дълги години „момчето на Мичо”, както го наричали заради близките му контакти с бившия организационен секретар на Румен Овчаров - Мичо Райковски, се представял за вдовец, който сам отглежда сина си. Правел го, за да му съчувстват. Даже въпросният Райковски му дал да управлява една автомивка, защото го съжалил, че е самотен родител.

Преди 4 години обаче, когато в медиите излeзе на бял свят информацията, че Свиленски е бившият мъж на първата дама – Десислава Радева, той изпаднал в крайно неловка ситуация. „Как е възможно да нарича здрава и права жена мъртва?“, недоумявали измамата му в редиците на БСП.

Червеният депутат съвсем се притеснил, когато в медиите се появиха снимки на президентското семейство, на които присъства и синът му Страхил.

Точно заради този неудобен факт в биографията му социалистите в София не разбирали с какви очи Свиленски иска да се бори за лидерското място в столичната градска организация на БСП. А той съвсем сериозно смятал да премери сили с настоящия водач на червените – Калоян Паргов на градската конференция тази събота. 

Освен това червените не били забравили съдебната одисея на Георги Свиленски. Той беше подсъдим по аферата „Софийски имоти“. Тогавашният общинар заедно с шефа на дружеството Тошко Добрев и още 10 други отговаряха пред съда на обвинения, че са ощетили с около 2 млн. лв. „Софийски имоти” с продажба на сгради и земи.

„Каквото и да прави сега, Свиленски не може да изтрие тези срамни факти от миналото си. Няма силите да мобилизира софийските социалисти. А и Паргов вече се е утвърдил, особено след като БСП удвои общинските си съветници в СОС и спечели няколко районни кмета”, коментираха пред Lupa.bg от червената централа.

Интересното е, че преди няколко години Георги Свиленски минаваше за един от най-големите поддръжници на Михаил Миков, докато беше председател на БСП. И до последно седеше до него, даже и в кръчмите. Но щом караулът на „Позитано“ 20 се смени, той преминал в лагера на Корнелия Нинова. Това навеждало червените на мисълта, че и този път може да се завърти на 180 градуса.

Свиленски рамо до рамо до бившия председател на БСП Михаил Миков

„Веднъж предател, завинаги предател, казва народът. На Корнелия тепърва ѝ предстои да научи този урок”, философски разсъждават в столетницата.