Само в Lupa.bg: Благодетелят на Локо Сф болен от рак!

Иван Василев ще се лекува в чужбина

Спорт
14:40 - 23 Април 2024
10071
Само в Lupa.bg: Благодетелят на Локо Сф болен от рак!

Собственикът на Локомотив София - Иван Василев, е диагностициран с рак, научи Lupa.bg. Именно това е една от причините Бозата, както е известен във футболните среди, да се оттегли и вместо да налива пари в клуба от "Надежда", да плаща за своето здраве и лечение.

Василев обяви преди повече от месец, че спира финансирането и си тръгва след края на сезона. Тогава много хора си помислиха, че той все още е бесен на феновете на отбора, с които отдавна "не мелят брашно". Последният такъв пример беше в малкото столично дерби със Славия, загубено с 1:2 на стадион "Локомотив".

"Знаете, че става въпрос за група фенове, а не за общата и голяма маса от привърженици на Локото. Ние имаме фенове не само в София, но и в цяла България. Те са възпитани хора, обичащи истински отбора. Хора, които подкрепят мен и моя екип. На другите им казах да търсят алтернатива, но не го правят", заяви тогава Бозата.

В последните мачове между бизнесмена и агитката нещата се изостриха още повече, след като той прати хора от частната фирма, охраняваща мачовете на Локо Сф, да бие и без това малкото фенове, идващи на мачовете. Това се случи при домакинството на Ботев Пд, загубено с 0:4. Преди това през сезона имаше още два случая, като в един от тях яките момчета си позволиха да респектират и по-възрастни привърженици на "червено-черните", сядащи в централния сектор. Диагнозата на Иван Василев е рак, който за съжаление е открит в доста късен стадий.

Бизнесменът вече се е свързал със свои приятели в чужбина, както и се е консултирал с български лекари, които са го посъветвали да проведе лечението си в Германия. Според някои ще струва от порядъка на 150-200 хиляди евро.