Само в Lupa.bg: Близнаците Динкови, замесени в убийството на Митко от Цалапица, се оказаха и изнасилвачи

Двете момчета са били в ареста за сексуално насилие над момиче

Общество
17:00 - 04 Септември 2024
4589
Само в Lupa.bg: Близнаците Динкови, замесени в убийството на Митко от Цалапица, се оказаха и изнасилвачи

Близнаците Валентин и Борислав Динкови, които са в ареста заради убийството на Митко от Цалапица, са били и друг път задържани, но за изнасилване, стана ясно от съдебно-психологичната експертиза на криминалните психолози Тодор Тодоров и Даниел Генков и лингвистът Христина Калайджиева, с която Lupa.bg разполага.  

Борислав сам е признал пред експертите, че преди време заедно с брат си е  изнасилил момиче. Гаврата с девойката той е записал с телефона си. Момчетата смятали, че жертвата ще мълчи и няма да разкаже на никого. Вместо това обаче тя отишла в полицията и подала сигнал за изживения ужас. Двамата братя Динкови са били задържани, но след това освободени, тъй като уж не били намерени доказателства за това.

„В хода на психологичната беседа Борислав признава за проблеми при общуване с лица от женски пол. Изпитва притеснение, срам и неувереност от контакти с жени. На база на психологичните изследвания, може да се предположи, че Борислав Динков страда от сексуална дисфункция, която се изразява в неспособност за извършване на пълноценни сексуални контакти. Специфичното в неговия случай е, че за да изпита удоволствие и да осъществи сексуални действия, е необходимо използването на заплахи и физическо насилие”, пишат психолозите в своята експертиза.

Има сведения от хора, живеещи в село Цалапица, че Борислав Динков има агресивни прояви и често стига до физическа саморазправа с хората. Изблиците на физическа агресия са пряко свързани с дълбокото чувство за лична малоценност и дисфункционалност на младежа.

Полиграф разкрива, че Борислав Динков е помогнал на основния заподозрян за убийството на Митко от Цалапица за престъплението. На него са били зададени следните въпроси:

"1.Ти нанася ли удари на Митко на улицата пред къщата на Андриан вечерта на 20.07.?"

Отговор: „Не“

Резултат: ЛЪЖА

2. Ти лъжеш ли, че си удрял шамари на Митко на земята до колата?"

Отговор: „Не“

Резултат: ЛЪЖА

Според жители на Цалапица бащата на близнаците Петър Динков е помогнал да се зарови тялото на пребития до смърт Митко. „Двете момчета Валентин и Борислав не биха се справили сами с тялото на младежа, освен ако по-възрастен човек не им помогне, а такъв е техният баща”, смятат местните хора.

Че Борислав е удрял Митко става ясно от неговите самопризнания пред полицията. След това по съвета на неговия адвокат той оттегля показанията си. И лъжите започват.