Само в Lupa.bg: БЛС дава Касата на ДАНС заради изчезнали 200 млн. лв.?

Общество
16:40 - 26 Октомври 2021
4818
Само в Lupa.bg: БЛС дава Касата на ДАНС заради изчезнали 200 млн. лв.?

Българският лекарски съюз дава Здравната каса на ДАНС и прокуратурата заради изчезнали 200 000 млн. лв., научи Lupa.bg от отлично осведомени източници. 

"Парите се водят само по документи, иначе липсват. Не се знае управителят на НЗОК Петко Салчев за какво ги е похарчил. Може част от тях да са отишли за лечение на коронавируса", коментират нашите източници. 

По думите им Салчев е заложил двестате милиона за следващата година, за да прикрие липсата им. Болниците обаче разчитат на тях и са сезирали БЛС.

От съсловната организация отказват подробности за сигнала си в ДАНС и прокуратурата с мотива, че предстои разследване. 

Официално от БЛС обясниха, че са сезирали прокуратурата, ДАНС и Агенцията за държавна финансова инспекция за незаконосъобразни действия от страна на ръководството на НЗОК по прилагане на Закона за бюджета на НЗОК и Закона за здравното осигуряване.

Юристите на съсловната организация са се запознали с фактологията от заседанията на Надзорния съвет на НЗОК от последните месеци и са намерили достатъчно основания за това, че има незаконни действия от страна на управителя на НЗОК, включително и опити за подвеждане на членовете на Надзорния съвет, уточниха от БЛС.