Само в Lupa.bg: БНТ проверява измамата в  „Стани богат”  

Изискани са обяснения от продуцентите, Катерина Кацарова може и да връща спечелената сума

Актуални новини
13:01 - 16 Март 2019
18324
Само в Lupa.bg: БНТ проверява измамата в „Стани богат”
 

БНТ разпореди проверка на мистериозния случай с участието на столичанката Катерина Кацарова в „Стани богат”. Както вече писахме, наперената софиянка вероятно е имала помагач от публиката. Катерина игра в „Стани богат” на 12 март, вторник, а изявата й бе излъчена в два епизода. Проверка на Lupa.bg установи, че предаването е било записано още в средата на януари.

На никой от екипа не му се е сторило странно неадекватното й и невротично поведение. На съответните минути - 6:11, 18:49, 28:04 отчетливо се чуват покашляния, когато ексцентричната компютърна специалистка разсъждава на някои от отговорите. Глупавите логики на Кацарова и безцелното произнасяне на всички отговори, за да може да се изкашля човекът, който й помага, подкрепя теорията, че е имала помагач в студиото.

След 30-та минута се чува и едно шепнещо „Кое?” В крайна сметка Катерина Кацарова изгоря на въпрос за 10 000 лева.

В понеделник БНТ ще изиска от продуцента на „Стани богат” „Олд скул продакшънс”, собственост на Нико Тупарев, да направи обстойна проверка по случая, научи източник на Lupa.bg. От екипа на шоуто отказаха официален коментар, но уточниха, че правят проверка. Ако се докаже, че Катерина си е послужила с измама, тя може да бъде накарана да върне спечелената сума и евентуално да бъде съдена. Има основание да се сезира и прокуратурата, смятат юристи.

Само преди месец подобен скандал гръмна и в Русия. Главният редактор на шоуто, което в Русия се излъчва под името "Кой иска да стане милионер?" Иля Бер, беше обвинен, че е предложил сделка на участник по схемата "верните отговори срещу процент от печалбата". Участникът бе не по-малко популярният в Русия Александър Друз, който е отговарял и в известното по съветско време предаване “Что, где, когда” (“Какво, къде, кога”).

През ноември Друз и неговият съотборник в „Кой иска да стане милионер?” Виктор Сиднев стигнаха до последния въпрос за 3 млн. рубли, който гласеше “Коя фигура завършва комбинацията в шаха, която води до мат на Легал?”. Участниците отговориха “цар”, но правилният беше “кон”. Така те останаха само със сигурната сума от 200 000 рубли.

Близо два месеца след предаването обаче Иля Бер публикува в интернет записи, за които твърди, че са от негови телефонни разговори с Друз. Той пък от своя страна казва, че именно главният редактор на “Кой иска да бъде милионер” е предложил далаверата с отговорите срещу половината от наградния фонд.

В крайна сметка ръководството на “Първи канал”, където вървят и двете предавания, взе решение и двамата да бъдат отстранени за неопределено време, а печалбата от 200 000 рубли да не се изплаща.