Само в Lupa.bg: Бой за листите в БСП

Актуални новини
12:00 - 26 Ноември 2020
6696
Само в Lupa.bg: Бой за листите в БСП

Последният конгрес на БСП мина и замина, но вътрешнопартийните битки в столетницата не секват. Борбата за власт при социалистите тепърва предстои. И най-ожесточена по традиция ще е на територията на столицата.

Lupa.bg научи, че софийските социалисти Христо Проданов и Орлин Ваташки вече са се хванали за гушите кой да е водачът на партийната листа в 23 МИР.

От „Позитано“ 20 обаче довериха, че този мач вече е свирен и Ваташки твърдо изместил досегашния фаворит депутата Христо Проданов.

Проданов беше дясна ръка на столичния шеф на социалистите – Калоян Паргов, но бързо се отрече от него, за да се добере до водаческо място в листите до полите на Корнелия. Сега обаче колелото се е завъртяло и ненужният вече Проданов ще бъде изместен от Ваташки.

Орлин Ваташки е председател на Съвета по финанси в структурите на БСП, а

отскоро е нарочен и за „финансов министър в сянка“.

Той се сдоби с това прозвище, откакто Корнелия Нинова обяви, че БСП прави свое правителство в сянка като контрапункт на управляващите.

Новината ударила Христо Проданов като гръм от ясно небе, защото той разчитал лоялността му към партийната лидерка да му се отплати. Нинова обаче не възнамерявала да робува на сантименталности и без колебание предпочела да сложи за водач доста по-опитния финансов спец Орлин Ваташки.